DL: Tudi pohvaliti znamo, tokrat NM zdravstvene delavce

21.9.2017 | 14:15

Na poti ob bolnišnice do ZD Novo mesto (foto: arhiv)

Na poti ob bolnišnice do ZD Novo mesto (foto: arhiv)

Prek naše s pletne strani in obrazca Klik, tukaj bralec Dolenjca nam je bralka poslala pohvalo, namenjeno novomeškim zdravstvenim delavcem: »Nenehno poslušamo in beremo o aferah v zdravstvu. Ne pravim, da nepravilnosti ni, ampak za vsakim grdim primerom ali strokovno napako je verjetno na stotine lepih zgodb in požrtvovalnih zdravnikov ter medicinskih sester, ki niso na naslovnicah medijev,« je zapisala in nadaljevala z osebno izkušnjo: »Čez vikend je naš malček precej nenavadno in hitro zbolel, zato sem v nedeljo zgodaj popoldne obiskala novomeško urgenco, kjer sva opravila v zgolj 15 minutah. Dežurna zdravnica je bila prijazna in nam je podala napotke za naprej, dokler ne obiščemo rednega pediatra. Tudi dan kasneje je bila izkušnja v zdravstvenem domu podobna – zjutraj smo se naročili, ob dogovorjeni uri so nas sprejeli, na hitro opravili vse preiskave in vnovič smo bili povsod sprejeti lepo in strokovno. K sreči tovrstne pomoči ne potrebujemo veliko, a lepo je videti, da sistem deluje, ko ga potrebuješ, in tako je bilo v našem primeru. Za prijaznost se želim zahvaliti vsem, od medicinskih sester do pediatrinj.«

Članek je bil objavljen v 24. številki Dolenjskega lista 15. junija 2017 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

21.9.2017Oceni bolnik 

Tudi jaz bi se pridružil bralki. Zdravstveno osebje v bolnišnici in zdravstvenem domu je v redu. Dosti krat na leto pridem jaz in moja žena na razne preglede in zmeraj so vsi zaposleni zelo v redu. Nimam nobenih pripomb na njihovo delo. Moti me pa to da, če imaš denar si prej na vrsti za pregled.Vendar za to ni krivo zdravstveno osebje v Novem mestu. Izgube v zdravstvu smo plačali davkoplačevalci. Tisti ki ustvarijo izgubo pa prejemajo lepe denarce.

22.9.2017Oceni to je to 

Tudi sama imam dobre izkušnje z zdravniki, saj če ne bi bilo tako bi bila že dolgo zelo dogo pod rušo takrat bi ostali majhni otroci brez mame.Imam pa en predlog, včasih za kakšen pregled, se tebi zdi, da je čakalnna doba predolga in si pripravljen odštet za tak pregled, zakaj tega NM bolnišnica ne omogoči, saj vemo, da aparature niso izkoriščene, ker pač nočejo plačat.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava