O varnosti v prometu za osnovnošolce in dijake

21.9.2017 | 08:55

 O varnosti v prometu za osnovnošolce in dijake

V okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM) so na Šolskem centru Krško – Sevnica v sodelovanju z zavodom Varna pot in Občino Krško v tem tednu za osnovnošolce in dijake pripravili predavanja in delavnice na temo varnosti v prometu.

Tako v ponedeljek, 18. septembra, kot v sredo, 20. septembra, so dan, namenjen ozaveščanju o odgovornem ravnanju vseh udeležencev v prometu, začeli s predavanjem, na katerem je predstavnica zavoda Varna pot Anja Žurga predstavila dejstva o prometni varnosti, pravilih varne udeležbe v prometu. O svoji izkušnji hude prometne nesreče, ko jo je na prehodu za pešce le nekaj sto metrov od doma zbil nepreviden voznik, pa je spregovorila tudi Jasna.

Učence in dijake sta pozdravila tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko in vodja projekta ETM na Občini Krško Romana Pečnik, ki je med drugim dijakom predstavila tudi možnost izposoje koles v mestu.

Po predavanju so se tako učenci kot dijaki preizkusili na poligonu v vožnji in hoji s pijanimi očali, se stehtali s tehtnicami za naletne teže ter izkazali svojo podporo projektu Edward, katere cilj je nič smrtnih žrtev na cestah. Spoznali so tudi delo interventnih služb.

Na Šolskem centru Krško – Sevnica bodo danes kot vsako leto v okviru ETM pripravili še predavanje Rdeča luč za starše.

Občina Krško

Galerija

_T (1)
_T (10)
_T (11)
_T (13)
_T (2)
_T (3)
_T (4)
_T (5)
_T (6)
_T (7)
_T (8)
_T (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava