Ločani Krko dobili na levi nogi in slavili

18.9.2017 | 08:15

Ločani Krko dobili na levi nogi in slavili

Po prvih stodvajsetih minutah igre v novi rokometni sezoni rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka ostajajo praznih rok. Konec tedna so v 2. krogu 1. NLB lige gostovali pri ekipi RD Urbanscape Loka, ki je bila od farmacevtov boljša z rezultatom 32 : 27 ( 16:14).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so v tekmo vstopili odločno in se z domačini enakovredno borili do 18. minute prvega dela, ko so izid poravnali na 9:9, to pa je bilo tudi zadnje izenačenje Novomeščanov, ki so polčas zaključili z dvema zadetkoma zaostanka. Bilo je 16:14. Trener gostiteljev Robert Beguš je imel tudi v nadaljevanju dovolj »vročih« igralcev, ki so prednost iz prvega dela še povečevali zavoljo slabe realizacije krkašev, ki jim obramba pa tudi napad nikakor nista stekla. Sicer je bila tekma do 50. minute odprta, a se Novomeščani nikakor niso mogli približati Ločanom, ki so do konca srečanja izkoristili napake Krke in na krilih publike v dvorani Poden še dodali na plin in tekmo srečno pripeljali h koncu. Znova je bil pri Krki strelsko najbolj razpoložen Jernej Papež, ki je vknjižil 10 zadetkov.

Loka je po dveh odigranih tekmah s štirimi točkami na vrhu prvenstvene lestvice, Krkaši pa zasedajo predzadnje, deveto mesto. Prihodnjo soboto v dvorano Marof prihaja ekipa iz Ribnice, Loka pa odhaja na gostovanje v Maribor.

Izjave po tekmi:

Trener Loke, Robert Beguš: »Tekma je bila dobra, srečala sta se dva nasprotnika, ki se dobro poznata. Mi smo izkoristili prednost domačega terena, saj je bilo res dobro navijanje in to je fant še bolj poneslo. Je bila pa tekma do petdesete minute nekako odprta in lahko z zadvoljstvom rečem, da smo zasluženo zmagali, ampak tudi Krka je imela svoja obdobja, kjer je bila zelo nevarna«.

Igralec Krke, Grega Okleščen: »Nisem zadovoljen z igro, s pristopom. Nič nam danes ni šlo, ne v obrambi ne v napadu. Vse strele smo dobivali po sredini, zgrešili veliko zicerjev in posledično se je naša igra začela razpadati. Loka je bila pač boljša in moramo športno prenesti poraz«.

Za Krko so igrali: Rašo L. 3, Furdi, Didovič 2, Okleščen 8, Bevec , Pršina 2, Irman, Jakše 2, Udovč, Rašo D., Papež 10, Matko 1, Ban 2, Klobčar 1, Tomić 10 obr.), Brajer.

MRK Krka

Galerija

_zz (1)
_zz (2)
_zz (3)
_zz (4)
_zz (5)
_zz (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava