Borut Pahor na 110-letnici Belokranjca Nikolaja Dragoša

30.8.2017 | 13:00

Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je včeraj udeležil praznovanja 110. rojstnega dne gospoda Nikolaja Dragoša, najstarejšega moškega na Slovenskem. Predsednik Pahor je gospoda Dragoša obiskal pred dvema letoma, ko je slavljencu zaželel veliko zdravja, hudomušnosti, optimizma in vere v življenje. Včeraj je predsednik republike klenemu Belokranjcu čestital za izjemen jubilej, v katerem Slovenke in Slovenci vidimo zgled in upanje, da zmoremo krepkega in dobrega zdravja živahno in kakovostno preživljati jesen življenja.

Slavljencu sta čestitali tudi direktorica Doma upokojencev gospa Jera Grobelnik in gospa Ana Čelebič, ki mu je v imenu stanovalk in stanovalcev, njegovih zvestih prijateljev, čestitala za 110. rojstni dan in mu zaželela, da bi jim še naprej predstavljal takšen zgled.

Praznovanja so se udeležili sorodniki gospoda Dragoša in stanovalci Doma upokojencev Center, ki so pripravili kulturni program, v katerem so sodelovali tudi člani Folklorne skupine Dolsko in Tamburaška skupina Bisernica iz Reteč.

Gospod Nikolaj Dragoš, najstarejši Slovenec vseh časov, se je rodil 27. avgusta 1907 v Gribljah v Beli krajini. S starostjo 110 let, ki jo dočaka le eden izmed tisoč stoletnikov, se je uvrstil na seznam t. i. 'superstoletnikov', obenem pa je tudi najstarejši Slovenec vseh časov.

Urad predsednika republike

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

30.8.2017Oceni abecedarij 

tako se dela, posnemanja vredno...

30.8.2017Oceni abecedarij 

tako se dela, posnemanja vredno...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava