Glasbeni seminarji na gradu končani

22.8.2017 | 09:40

Glasbeni seminarji na gradu končani

V soboto, 19. avgusta, smo s koncertom udeležencev seminarja za violončelo zaključili še z zadnjim glasbenim seminarjem. V tem tednu bi moral potekati še seminar za harfo, ki pa smo ga zaradi bolezni profesorja žal morali odpovedati. V letošnjem poletju smo torej izvedli šest glasbenih seminarjev, in sicer seminarje za klarinet, flavto, trobento, tubo, saksofon in violončelo.

Glasbeno poletje na gradu Podsreda ima že zelo dolgo tradicijo, izvajamo ga namreč že od leta 1995 - se pravi polnih 23 let.

Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je bil že deveto leto zapored profesor Andrej Zupan.

Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponuja vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov. Delo na seminarjih poteka individualno kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranja v skupinah.

Seminarji so bili namenjeni začetnikom, amaterjem iz pihalnih godb brez starostne omejitve, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Udeleženci seminarjev so bili iz Slovenije, Italije in Srbije. Seminarjev se je skupno udeležilo 44 slušateljev.

mag. Valerija Slemenšek

Galerija

_u (01)
_u (02)
_u (03)
_u (04)
_u (05)
_u (06)
_u (07)
_u (08)
_u (09)
_u (10)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava