Uroš Slatinšek z novim društvom do novih izzivov pri delu z mladimi

19.8.2017 | 11:00

Uroš Slatinšek

Uroš Slatinšek

Na Pagu

Na Pagu

Profesionalni trener in še vedno eden najboljših igralcev namiznega tenisa pri nas, Uroš Slatinšek, je pred poletjem začel pisati novo poglavje v svoji karieri. Ob podpori igralcev in staršev, ki so pod njegovim okriljem trenirali tudi 10 let, je zaživelo novo Športno društvo SU Novo mesto, ki je svoje prostore dobilo v novo zgrajenem Športnem centru Livada.

Delovanje novoustanovljenega Športnega društva SU Novo mesto pa ni usmerjeno le v namizni tenis, temveč nasploh v šport za mlade in malo starejše.

»Namizni tenis in šport nasploh nista le moja dolgoletna služba, je moje življenje, kateremu se posvečam že 30 let. Verjamem v šport in vrednote, ki sem jih pridobil v življenju kot športnik in kot človek, zato bom vso svojo energijo vložil, da jih uresničim v našem Športnem društvu SU,« je odločen Uroš, diplomant Fakultete za šport s strokovnim izpitom na področju športa, predavatelj, mentor in eden najboljših igralcev namiznega tenisa v Sloveniji.

Ob tem dodaja: »Veseli me dejstvo, da so me skoraj vsi otroci in njihovi starši, ki so z menoj že od začetka svoje športne poti, prepoznali ne samo kot njihovega trenerja, ampak tudi kot človeka, vrednega zaupanja, in z menoj zakorakali po novi poti, ki ne bo lahka. Zahvaljujem se vsem, ki ste me v težkih časih podprli in mi dali krila in zagon k novim uspehom nasproti. S takšnimi ljudmi okoli sebe, se veselim prihodnosti.«

Podpira jih tudi Bojan Tokič

Treningi namiznega tenisa potekajo za vse selekcije že od začetka junija, ko se jim je za zaključek sezone in v podporo pridružil tudi najboljši igralec namiznega tenisa pri nas, Bojan Tokič.

»Kot starš otroka, ki je pri Urošu vzljubil šport in namizni tenis, lahko samo rečem, da se veselim, da bodo naši otroci še vedno trenirali pod njegovo taktirko v našem novem društvu. Lepo je videti, da lahko vsi stopimo skupaj in naredimo nekaj dobrega za naše otroke. Bravo vsi!« pa je izpostavil Branko Zupančič, oče enega od igralcev, Domna Zupančiča.

Zagnanosti in motivacije jim ne manjka, trenirali tudi na Pagu

Pred nekaj dnevi so mladi namizno teniški igralci opravili kondicijsko-tehnične priprave na Pagu, kjer jih je gostil predsednik Hrvaške namiznoteniške zveze. Na treningih so sodelovali tudi z legendarnim trenerjem Milanom Štenclom, ki je imel pod svojem okriljem tudi evropskega prvaka Jean Michela Saiva, Zorana Primorca in Vladimirja Samsonova. »Veliko smo trenirali, nismo pa pozabili na druženje in širjenje dobre energije. Sujevci namreč gradimo našo športno pot ne samo s treningi, ampak tudi na temeljih športnega duha in prijateljstva,« je izpostavil Slatinšek.

Vpisi v novo sezono

Že 21. avgusta bodo v Športnem društvu SU Novo mesto, ki ga odlikuje znanje, izkušnje in veliko športno srce, začeli s treningi v vseh selekcijah, vključno s šolo namiznega tenisa. Vpis poteka vsak dan od 15. do 17. ure v ŠC Livada, Novo mesto. Dodatne informacije dobite preko e-pošte: sportnodrustvo.su@gmail.com ali po telefonu 041 374 213. Dejavnosti društva pa lahko spremljate tudi na Facebooku.

»Vabljeni vsi ljubitelji bele žogice, da se nam pridružite

in spoznate vse lepote najhitrejše igre z žogo na svetu!«

ŠD SU Novo mesto

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava