Drevi na gradu: Slovenska klapa, ki je boljša od dalmatinskih

4.8.2017 | 08:15

Stand up masterchef show

Stand up masterchef show

Klapa Skala

Klapa Skala

Za nami je prva polovica letošnjih Grajskih večerov, ki so se iztekli nad pričakovanji. Zelo dober obisk, odlični izvajalci in predstave, ki kličejo po še. Gledalcev ne bomo razočarali tudi v avgustu, ki ga ta petek, 4. avgusta, ob 20. uri na ribniškem gradu odpira vse bolj popularna klapa Skala, slovenska klapa, ki je boljša od dalmatinskih.

Producent Bojan Šeruga, ki je napisal več kot 1.000 skladb in redno pobira nagrade na največjih festivalih, kot so Splitski festival in Zadar fest, dobil je preko 70 zlatih, platinastih in diamantnih plošč za prodajo v 30 letih glasbenega ustvarjanja in dolga leta ustvarja glasbo za Dalmatinske klape in izvajalce, med drugim je zadnjih 8 let sodeloval tudi s trogirskim slavčkom Vinkom Cocejem, je kriv za krasno skladbo Mala barka, ki jo je klapa Skala posnela v duetu s simpatično Darjo Gajšek.

V Bojanu je že dolgo klila želja, da bo ustvaril slovensko klapo, ki bo boljša od dalmatinskih. Vinko Coce mu je dan pred smrtjo rekel: »Bojan naredi slovensko klapo in naj pojejo pesmi, ki jih delaš meni, to je moja zadnja želja. Ni veliko avtorjev, ki to znajo. Ne dovoli, da ta lepa mediteranska glasba izgine v pozabo. Vsi resni avtorji so umrli, mladi pa se sramujejo komercialnih not. Ljudje to potrebujejo in želijo. To si zapomni.«

Bojan je ob tem dejal: »Priznam, da me je slovo od najboljšega prijatelja potrlo in eno leto sploh nisem ustvarjal. Vendar v meni so zvenele besede zaobljube, ki sem jo dal. In nekega dne se je zgodilo … nastala je klapa Skala.« Že s prvo pesmijo Tri dni sem ljubil je klapa Skala podrla rekord, saj so v izjemno kratkem času presegli 1.6 milijona ogledov omenjenega spota na Youtube.

Naslednji hit je bil skladba Mala barka, ki so ga posneli skupaj s pevko in TV voditeljico Darjo Gajšek. Snemanje dueta Mala barka je potekalo v izjemnem vzdušju, polnem elana, emocij in zanimivosti. »Darja je izjemna osebnost, preprosta in dobra pevka, s katero bi lahko delali v nedogled. Je vokalistka, ki je vodljiva in preprosta, a vedno ve kar hoče,« so povedali Šeruga in klapa Skala.

Člani Klape Skala so:

glavni vokal - Vlado Cverle

1 tenor - Gregor Kotnik

2 tenor - Urban Jager

bariton - Jernej Završnik

bas - Matic Kotnik

Klapa deluje po ključu 'lepo nam je in kar delamo ljubimo.' Klapa prihaja iz preprostih družin, zato so fantje preprosti, skromni in pravijo, da bodo takšni tudi ostali. V klapi so pustili dušo in srce. Glasbo, ki jo prepevajo tudi čutijo in to je formula do uspeha, še dodajajo.

Vabljeni v petek, 4. avgusta, ob 20. uri v ribniški grad!

V priponki si oglejte nekaj utrinkov prejšnjega večera (foto Matevž Petrovič).

Več si lahko preberete na: www.turisticno-drustvo-ribnica.net

Vabljeni!

Vodja projekta Grajski večeri
Marko Modrej

Galerija

_Stand-up-masterchef show 1 (1)
_Stand-up-masterchef show 1 (10)
_Stand-up-masterchef show 1 (2)
_Stand-up-masterchef show 1 (3)
_Stand-up-masterchef show 1 (4)
_Stand-up-masterchef show 1 (5)
_Stand-up-masterchef show 1 (6)
_Stand-up-masterchef show 1 (7)
_Stand-up-masterchef show 1 (8)
_Stand-up-masterchef show 1 (9)
Klapa Skala

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

4.8.2017Oceni M55 

ja, kot so belokranjski tamburaši boljši od slavonskih

4.8.2017Oceni jst 

Ha ha ha , boljši od dalmatinskih klap? Pa ste jih sploh že kdaj slišali v živo??????

4.8.2017Oceni avlis 

Res našim Preločanom vse vrhunske pohvale, klapa Skala pa je v živo zelo ,zelo dobra in bi jih kar naprej poslušala. Vse pohvale njihovim glasovom!

5.8.2017Oceni Mordej 

Fantje niso slabi, sam glavni vokalist Cvrrle bo mogu še veliko žganc pojesti d bo samo do pete dalmatincem!!!!

5.8.2017Oceni Jež 

Ti mater, čakte belokranjci da " na ablast" pride grosupeljski. Vam bo že dal po klapi!! Še Lepe Anke ne boste več prepevali ;-))! Sam Na planincah, Gamsi in cerkveni zbori ;-))! Zdej pa resno: čeprav niso Dalmatinci, zvenijo tako, kot da so tam rojeni! Bravo fantje! Lepo pesem je lepo poslušat !! Tudi če je hrvaška ;-))!

5.8.2017Oceni abecedarij 

točno to - kome bi šumilo more naše plavo, da Hrvatske nima,

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava