22. sejem Slovenski dnevi turizma v Zagrebu

11.6.2017 | 11:10

22. sejem Slovenski dnevi turizma v Zagrebu

V ponedeljek in torek, 5., in 6. junija, smo se udeležili 22. turističnega sejma Slovenski dnevi turizma na Trgu Bana Jelačića v Zagrebu, kjer so se predstavile slovenske turistične destinacije kot so slovenske terme in zdravilišča, turistične kmetije, mesta in drugi ponudniki.

To leto smo v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice na sejmu nastopili skupaj s Termami Paradiso in predstavili turistično ponudbo v Brežicah in okolici ter seveda Festival Brežice, moje mesto 2017, ki je tik pred vrati. Verjetno smo bili od vseh razstavljavcev najbolj prepoznani med obiskovalci, saj smo oddaljeni od Zagreba le 35 kilometrov, s katerim nas vežejo tudi različne vezi, od zgodovinskih do družinskih in prijateljskih, kot tudi ekonomskih, kar izvira iz preteklih časov, ko so bile Brežice predvsem trgovsko mesto. Tako smo s starejšimi obiskovalci sejma večinoma obujali spomine na čase, ko so bile stvari bolj enostavne kot so danes ter jih motivirali, da nas kmalu zopet obiščejo.

Za glasbeno animacijo na sejmu je skrbel Harmonikarski orkester Pustotnik, ki je s svojimi številnimi ''harmonikaši'' navduševal obiskovalce s slovensko narodno-zabavno glasbo. Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi na ''Mini Planici'', mini smučarski skakalnici, ki je bila cel čas sejma oblegana iz strani najmlajših.

Na kulinaričnem delu sejma so pristne domače slovenske dobrote predstavile tudi številne kmetije in ponudniki, iz naše občine so bili prisotni vinar Šekoranja – Repnica Vino Graben, Turistična kmetija Balon – Bela Gorca ter Kmetija Pribožič.

Namen dogodka je bil predstaviti slovensko turistično ponudbo, vzbuditi zanimanje za Slovenijo kot turistično destinacijo ter posledično privabiti večje število turistov iz Hrvaške v Slovenijo. Tudi letos je dogodek požel veliko pozornosti med hrvaškimi mediji, reportažo z dogodka je v svoj program vključilo več televizijskih in radijskih postaj. Brežiški ponudniki so tako z udeležbo na sejmu zadovoljni.

ZPTM Brežice

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava