Srečanje Kovačevih

29.5.2017 | 14:10

Srečanje Kovačevih
Srečanje Kovačevih

V Šmihelu pri Žužemberku v okrepčevalnici Meden so v soboto, 27. maja, pripravili rodbinsko srečanje Kovačevih, ki se ga je udeležilo okoli šestdeset sorodnikov. V uvodnem delu srečanja jih je pozdravil Franci Skubic, otroci podružnične šole Šmihel pa so pod vodstvom učiteljice Petre Zadel pripravili prisrčen kulturni program.

Prvo srečanje Kovačevih, ki so se po drugi svetovni vojni iz rodne Drašče vasi razkropili skoraj po celem svetu, je potekalo v prijetnem vzdušju in iskanju odgovorov na mnoga vprašanja, ki jih prineslo življenje. Kar nekaj odgovorov pri iskanju njihovih korenin je poiskala učiteljica in pisateljica Ivanka Mestnik, ki je zbranim poklonila tiskano kroniko in pregleden rodovnik potomcev Kovačevih. »Iz srca vam poklanjam to delo in si vroče želim, da nikoli ne pozabite svojih korenin,« je ob izzidu zanimive družinske kronike dejala Mestnikova in dodala, da so njihovi predniki marsikdaj zelo trpeli, »zato za padce in neuspeh ne krivite drugih, saj smo potomci Kovačevih - kovači svoje usode!«

Kronika je polna izjemno zanimivih fotografij, podatkov in številk. In če bi začetnika rodu Frančiška in Ignac Mestnik danes štela svoje potomce, bi ugotovila, da danes živi en otrok, dvajset vnukov, enainštirideset pravnukov in triinštirideset prapravnukov.

S. Mirtič

Galerija

kovacevi (1)
kovacevi (10)
kovacevi (11)
kovacevi (12)
kovacevi (13)
kovacevi (14)
kovacevi (15)
kovacevi (16)
kovacevi (17)
kovacevi (18)
kovacevi (19)
kovacevi (2)
kovacevi (20)
kovacevi (21)
kovacevi (3)
kovacevi (4)
kovacevi (5)
kovacevi (6)
kovacevi (7)
kovacevi (8)
kovacevi (9)
kovacevi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava