Krkaši blizu preobrata, ki jim na koncu ni uspel

21.5.2017 | 08:45

Krkaši blizu preobrata, ki jim na koncu ni uspel

Novomeščani so v 8. krogu končnice v ligi za prvaka gostili ekipo RD Riko Ribnica in tekmo izgubili z rezultatom 33:30 ( 18:15) in kljub porazu prikazali dober odpor.

Ribničani so temelje za četrto zmago v končnici za prvaka postavili že v prvi polovici tekme. Že po sedmih minutah so povedli s 5:2, najvišje vodstvo pa so si priigrali v 23. minuti (13:8). Drugi polčas so začeli prepričljivo in v 42. minuti povišali na 25:19, v sami končnici pa so močno popustili. Varovanci trenerja Mirka Skoka so se po golu Grege Okleščena, ki je bil z enajstimi zadetki najbljši strelec tekme, dobri dve minuti pred koncem dvoboja približali na gol (31:30), po zadetkih Uroša Knavsa in Alena Kulenovića pa je bilo jasno, da bosta točki romali v deželo suhe robe.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener Krke: Za nami je dolga liga in znova smo plačali ceno tega. Lahko rečem, da smo imeli veliko poškodovanih igralcev, posledično tudi krajšo klop. David Didovič je igral klub velikim bolečinam, prav tako Grega Okleščen, igrali smo brez Jana Irmana, poleg tega pa ima Aljaž Lavrič velike težave z ramo. Vse to je cena, ki jo plačujemo v končnici. Kratka klop, na drugi strani pa so to igralci, ki igrajo cele tekme. Poleg vseh težav, ki smo jih imeli danes, je imela Ribnica zelo razpoloženega vratarja Klariča, kar je na koncu tudi pretehtalo rezultat njim v prid. Za sabo imamo dobro sezono, fantom nimam kaj zamerit, saj to končnico igramo po naših najboljših zmožnostih. In vsi, ki stopijo na igrišče, dajo svoj maksimum.

Jan Grebenc, RD Ribnica: Ni bilo težko igrati, saj smo se držali dogovora iz slačilnice. Morda smo le na koncu tekme malo popustili ampak mislim, da se tekme zmaguje z obrambo, kar smo na koncu tudi pokazali in zasluženo zmagali.

Novomeščane že v četrtek, 25. maja, čaka zadnja letošnja tekma pred domačim občinstvom, ko bodo gostili Celje Pivovarno Laško.

MRK Krka: Nunčič, Tomić, Brajer, L. Rašo 3, Jurečič 5, Lavrič, Didovič 2, Okleščen 11, Furdi 1, Pršina 2, Jakše 2, Udovč, D. Rašo, Bezgovšek, Matko 3 (3), Klobčar 1 (1).

RD Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 7 (1), Horvat, Fink 4, Grebenc 3, Knavs 2, Henigman 2, Skušek 5 (2), Pucelj 3, Pahulje 1, Nosan, Kovačič 1, Setnikar 1, Kulenović 4, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Riko Ribnica 3 (3).

Izključitve: Krka 8, Riko Ribnica 14 minut.

MRK Krka

Galerija

_zz (1)
_zz (2)
_zz (3)
_zz (4)
_zz (5)
_zz (6)
_zz (7)
_zz (8)
_zz (9)
_zz

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava