Osnovnošolci prepričljivo pokazali znanje prve pomoči - zmagali Šmarječani

14.5.2017 | 16:30

Osnovnošolci prepričljivo pokazali znanje prve pomoči - zmagali Šmarječani

Včeraj je v mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič potekalo XI. državno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči. Preverjanja, ki se ga je udeležilo 10 osnovnošolskih ekip prve pomoči, ki so bile najboljše na regijskih preverjanjih, je odprla generalna sekretarka RKS Renata Brunskole.

Prva pomoč rešuje življenja, zato bi vsi morali imeti možnost, da se naučijo spretnosti, ki rešujejo življenje. Tudi najmlajši, stari do 14. let, ki jih je bilo med slovenskim prebivalstvom po podatkih Statističnega urada Slovenije lani 15%. Zaradi dolgoročnih koristi zgodnjega učenja prve pomoči, se je treba veščin nudenja prve pomoči in preprečevanja nezgod začeti učiti že v osnovni šoli in potem ta znanja v življenju obnavljati oziroma nadgrajevati. Ne samo, da se je zabavno in enostavno naučiti, otrokom je s tem ponujena priložnost za razvoj zaupanja in vodstvene sposobnosti, skupaj z znanjem, da lahko pomagajo drugim, ko je to najbolj potrebno. Rdeči križ Slovenije v sodelovanju s 56 območnimi združenji RKS zato vsako leto organizira in izvaja preverjanja usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči.

Sodelovale so naslednje ekipe:

1. Ekipa PP OŠ Jurija Vege Moravče, RKS-OZ Domžale

2. Ekipa PP OŠ Gornja Radgona, RKS-OZ Gornja Radgona

3. Ekipa PP OŠ Toneta Tomšiča Knežak, RKS-OZ Ilirska Bistrica

4. Ekipa PP OŠ Simona Jenka, RKS-OZ Kranj

5. Ekipa PP OŠ Vrhovci, RKS-OZ Ljubljana

6. Ekipa PP OŠ Šmarjeta, RKS-OZ Novo mesto

7. Ekipa PP OŠ Boštanj, RKS-OZ Sevnica

8. Ekipa PP OŠ Majšperk, RKS-OZ Ptuj

9. Ekipa PP OŠ Tone Okrogar, RKS-OZ Zagorje ob Savi

10. Ekipa PP OŠ Petrovče, RKS-OZ Žalec

Zmagala je ekipa PP OŠ Šmarjeta, RKS-OZ Novo mesto , druga je bila ekipa PP OŠ Boštanj, RKS-OZ Sevnica, tretja pa ekipa PP OŠ Toneta Tomšiča Knežak, RKS-OZ Ilirska Bistrica, vse ostale ekipe so na četrtem mestu.

RKS
Foto: Aleš Černicev

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava