15. mednarodno odprto prvenstvo Slovenije: Podeljene prve nagrade

30.4.2017 | 08:55

15. mednarodno odprto prvenstvo Slovenije: Podeljene prve nagrade

Predzadnji dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije je prinesel nekaj izjemnih dvobojev tako v ženski kot moški konkurenci. V prvem delu četrtega dne so bile tribune lepo polne, ob 17.30 pa je bil čas za razglasitev najboljši mladih igralk in igralcev. Žal na podelitvi nismo videli Denija Kožula, slovenskega reprezentanta, ki je v tej konkurenci delil odlično tretje mesto in tako med slovenskimi igralci na Otočcu dosegel največji uspeh. Po pravilih se namreč na tovrstnih turnirjih razglaša samo dva najboljša. Naj še zapišemo, da smo gledalci doživeli nekaj, kar se v najhitrejši igri z žogami ne zgodi pogostoma: igro na uro oziroma štetje udarcev do 13. točke. Pomerili sta se igralki, ki sta žogici samo odbijali in da dvoboj ne bi trajal predolgo, so ga sodniki na ta način skrajšali. Sicer pa zgodovina beleži, da je najdaljši boj za eno samo točko trajal kar 2 uri in 17 minut!

Priznanja oziroma prve štiri čeke – nagradni sklad turnirja znaša 35.000 dolarjev - sta podelila podžupan novomeške občine gospod Boštjan Grobler in nekdanji predsednik NTZ Slovenije mag. Janez Pezelj.

Podžupan Grobler, ki si je ogledal finala mladih, je bil v svojem komentarju kratek: »Čestitke za dobro organiziran dogodek in za odlično udeležbo prvenstva. Mestna občina je naklonjena tako množičnemu kot vrhunskemu športu, a prednost daje mladim. Predlagam, da drugo leto ob podobnem dogodku postavite na Glavnem trgu mizo in z atraktivnimi nastopi povabite na Otočec več gledalcev. Verjamem, da bodo potem tribune še bolj polne.«

Predsednik NTZ Slovenije mag. Marjan Hribar, ki si je odprto prvenstvo Slovenije ogledal v dopoldanskem času, je pohvalil odlično organizacijo v režiji predsednika NTK Krka Tomaža Kralja, predvsem pa vse slovenske igralce in igralke, ki so v močni mednarodni udeležbi dokazali, da s svojimi trenerji dobro delajo: »Da, lahko smo zadovoljni. 15. mednarodno odprto prvenstvo Slovenije je skoraj za nami. Jutri bomo videli prave mojstre bele žogice, a smo organizatorji z mislimi že v jeseni, ko bomo pripravili podoben turnir za prihajajočo namiznoteniško generacijo.«

V času tekmovanja so vsi rezultati na voljo na spletni strani ITTF, na uradni strani tekmovanja je moč dobiti vse podatke, vezane na turnir, na tej strani pa tudi najboljše posnetke, ki jih je prispeval uradni fotograf prvenstva Danilo Kesič.

J. P.

Galerija

_t (1)
_t (2)
_t (3)
_t (4)
_t (5)
_t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava