Po petih porazih krkaši dočakali prvo točko v končnici

30.4.2017 | 08:35

Po petih porazih krkaši dočakali prvo točko v končnici

Rokometaši novomeške Krke in Kopra 2013 so se v 6. krogu končnice za prvaka lige NLB razšli z neodločenim izidom 27:27 (18:15). Novomeščani so bili na pragu prve zmage v končnici za prvaka, a njihovi tekmeci iz Kopra so se vendarle izvili iz neprijetnega položaja, nadoknadili devet golov zaostanka in iztržili neodločen izid, čeprav se jim je v končnici nasmihala tudi zmaga.

Novomeščani so sanjsko odprli domačo tekmo in po dvanajstih minutah igre vodili z 6:1, v 22. minuti pa povišali na +9 (15:6). A izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića niso odvrgli puške v koruzo in izobesili bele zastave, počasi so začeli dohajati gostitelje in do konca polčasa več kot prepolovili visok zaostanek (18:15).

Koprčani so v drugem polčasu skušali tekmo postaviti na glavo, a krkaši so bili do 53. minute za malenkost pred njimi in vseskozi držali prednost od dveh do štirih zadetkov. V sami končnici so primorski rokometaši vendarle izpeljali prevrat in v 58. minuti po golih Jana Gorele, Adama Bratkoviča in Marka Matijaševiča prvič na dvoboju povedli s 26:25. Gostitelji se niso predali, z goloma Jana Jurečiča in Jake Jakšeta so ponovno povedli s 27:26, Koprčanom pa je točko priigral Bratkovič.

V novomeški ekipi je bil najbolj učinkovita Grega Okleščan z desetimi goli, v koprski pa sta Bratkovič in Žiga Smolnik prispevala po sedem zadetkov.

Novomeška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Velenju, koprska pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v soboto, 13. maja.

Izjave po tekmi:

Grega Okleščen, MRK Krka: ''Mislim, da smo si glede na prvi polčas zaslužili zmago. Koprčani so nas v drugem delu ujeli, mi pa smo počasi razliko začeli izgubljati. Kmalu so nas ujeli in povedli, kljub vsemu pa smo se borili do konca in rezultat je tak, kakršen je. Tudi te točke sem vesel in čestitam soigralcem za borbeno igro.''

Zoran Jovičič, trener Kopra: ''Glede na prikazano igro mislim, da je delitev točk zaslužena. Imeli smo šanse za zmago, lahko pa bi tudi izgubili. Če smo realni, je to za nas dober izkupiček.''

Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Košir in Leskovec (oba Kranj).

MRK Krka: Brajer, Nunčič, Tomić, L. Rašo 4, Jurečič 5 (2), Lavrič 1, Didovič 3, Okleščen 10, Furdi, Pršina, Tomič, Irman 1, Jakše 2, Udovč, D. Rašo, Bezgovšek, Klobčar 1.

RD Koper 2013: Vončina, Vran, Dolenc, Grzentič, Vlah 3, Krečič 1, Matjaševič 2, Moljk, Gorela 4, Zugan, Rapotec, Smolnik 7 (3), Sokolič 3 (1), Planinc, Bratkovič 7.

Sedemmetrovke: Krka 5 (2), Koper 2013 4 (4).

Izključitve: Krka 6, Koper 2013 10 minut.

Rdeči karton: /.

MRK Krka

Galerija

_z (1)
_z (10)
_z (11)
_z (12)
_z (13)
_z (14)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava