20. Salamiada Štritof - zmagovalec odpeljal prikolico

25.4.2017 | 14:15

20. Salamiada Štritof - zmagovalec odpeljal prikolico
20. Salamiada Štritof - zmagovalec odpeljal prikolico
20. Salamiada Štritof - zmagovalec odpeljal prikolico

V soboto je bila v prosvetnem domu Artiče že 20. salamiada Štritof, na kateri so bili vsi prinašalci vzorcev nagrajeni ali pa prejeli priznanje za sodelovanje, najboljši trije  pa so domov odšli z bogatimi nagradami. Letošnjo komisijo so sestavljali Franc Sotošek - predsednik, Jože Hudina, Albert Lorber, Miran Kozmus, Braco Mirošević in Miha Pribožič. Komisija je ocenjevala zunanji izgled izdelka, kjer so bili pozorni na barvo, obliko, ovitek, velikost, trdoto in dolžino salame, potem vonj in prerez,(kjer so bili pozorni na značilnost mozaika, povezanost delcev, razporeditev mesnih delcev in koščkov slanine) ter okus.

Res so sodniki tudi letos imeli veliko dela, saj so v petek popoldne morali preizkusiti, si ogledati in seveda tudi oceniti kar 87 vzorcev salam. Po izjavi predsednika komisije so letos veliko boljše salame, predvsem zato, ker je letos salamiada v aprilu in so tako salame dovolj zrele, nekatere izmed njih prav vrhunske. Prav tako se je večina prinašalcev izdelkov držala predpisa, kakšnega premera ali debelosti naj bi bila salama (40-50 mm) - kar je pod to mero, ni več salama, ampak, kot rečejo, salamin ali čajna klobasa.

Na sobotni prireditvi in podelitvi je prvo nagrado za najboljšo salamo in avtomobilsko prikolico, katero je doniralo podjetje TPV Trailers, prejel Damjan Bizjak iz Leskovca pri Krškem, drugo nagrado - cisterno podjetja Tabakum je prejel Anton Gorenc iz Šmarjeških Toplic, tretjo pa Božo Zupančič iz Šentjerneja - pujska iz Kmetije Pribožič.

Celotna prireditev je bila obarvana z nastopom Folklorne skupine Kud Oton Zupančič iz Artič, ansamblom Jerneja Kolarja, moškim pevskim zborom Kapele, pihalnim orkestrom Kapele ter Nušo Derendo, ki je publiko pripravila, da so vsi skupaj zaplesali med mizami po celi dvorani.

Anton Hruševar

Galerija

_d (01)
_d (02)
_d (03)
_d (04)
_d (05)
_d (06)
_d (07)
_d (08)
_d (09)
_d (10)
_d (11)
_d (12)
_d (13)
_d (14)
_d (15)
_d (16)
_d (17)
_d (18)
_d (19)
_d

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava