Odlični lesarji

25.4.2017 | 12:00

Odlični lesarji
Odlični lesarji
Odlični lesarji

Na Lesarijadi 2017 na ŠC Novo mesto je sodelovalo okoli 390 udeležencev iz 11 slovenskih šol ŠC Ljubljana (Srednja lesarska šola), ŠC Slovenj Gradec (Srednja šola Slovenj Gradec in Muta), ŠČ Novo mesto (Srednja gradbena,lesarska in vzgojiteljska šola), Gimnazija in srednja šola Kočevje, ŠC Škofja Loka (Srednja šola za lesarstvo), ŠC Nova Gorica (Strojna prometna in lesarska šola), Lesarska šola Maribor, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, ŠC Krško - Sevnica (Srednja šola Sevnica) in Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna. Tudi tokrat so se več kot odlično izkazali novomeški lesarji, ki že vrsto let zasedajo prva mesta.

Ekipa v ročni obdelavi – izdelavi vezi v sestavi Gašper Kastelic, Aleš Hočevar in Matej Trunkelj je osvojila prva tri mesta, prav tako je v skupni razvrstitvi osvojila prvo mesto, pred ŠC Škofja loka in Lesarsko šolo Maribor. Novomeščani so se izvrstno odrezali tudi v košarki, risanju projekcij in v znanju na strokovnem kvizu, kjer sta prvo mesto osvojila Arh Lovro in Matjaž Pinter, v izdelavi intarzij pa je Anže Kastelic osvojil četrto mesto. V skupni uvrstitvi je 1. mesto pripadlo novomeški šoli, pred lesarji iz Maribora in Škofjo Loko. Tudi tokrat je bilo veselje videti množico mladih, ukaželjnih mojstrov, ki si želijo napredovati v stroki in tudi z velikim zanosom obdelujejo les

Zmagovalci v posameznih kategorijah so prejeli tudi pokale in lepe praktične nagrade, ki so jih poklonila podjetja in obrtniki.

S. M.

Galerija

_lesarji (1)
_lesarji (10)
_lesarji (11)
_lesarji (12)
_lesarji (13)
_lesarji (14)
_lesarji (15)
_lesarji (16)
_lesarji (17)
_lesarji (18)
_lesarji (19)
_lesarji (2)
_lesarji (20)
_lesarji (21)
_lesarji (3)
_lesarji (4)
_lesarji (5)
_lesarji (6)
_lesarji (7)
_lesarji (8)
_lesarji (9)
_lesarji

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava