Uspešna Nuška Drašček Rojko z ekipo

24.4.2017 | 10:35

Foto: arhiv

Foto: arhiv

Nuška Drašček Rojko je v konkurenci dvanajstih nastopajočih s skladbo Tak dan najbolj prepričala strokovno žirijo in poslušalce ter iz rok lanskoletne zmagovalke Eve Boto prejela nagrado za najboljšo popevko 2017.

Na Dnevih slovenske zabavne glasbe, ki so letos obsegali tri večere (po koncertu Neishe in tekmovalnem izboru Popevka, še tekmovalni večer Poprock), je tako prva slavila 36-letna mezzosopranistka.

V ožji izbor superfinala so se po strokovni oceni žirije uvrstile Jana Šušteršič s skladbo Sama, Mon'ami s skladbo Kušn me in Nuška Drašček Rojko s skladbo Tak dan.

Občinstvo je s telefonskim glasovanjem nato odločilo, da je zmagovalna ravno skladba Nuške, Radečanke po rodu, za katero je glasbo spisal Aleš Klinar, besedilo je prispevala Anja Rupel, aranžma pa Aleš Avbelj.

Strokovna žirija je minuli petek, upoštevajoč vseh 24 tekmovalnih skladb obeh večerov, podelila še nagrado za najboljše besedilo (Anja Rupel – Tak dan), najboljšo interpretacijo oz. izvedbo (Nuška Drašček Rojko), najboljšo priredbo (Aleš Avbelj za skladbo Tak dan v izvedbi Nuške Drašček Rojko) in najobetavnejšega avtorja ali izvajalca (Mon'ami), ob čemer bi lahko rekli, da je posavska glasbenica skupaj s svojo ekipo absolutna zmagovalka Dnevov slovenske zabavne glasbe.

Doroteja Jazbec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava