Občni zbor PD Lisca Sevnica

23.3.2017 | 09:30

Vinko z Zlato Azalejo

Vinko z Zlato Azalejo

Občni zbor PD Lisca Sevnica
Občni zbor PD Lisca Sevnica

Minuli četrtek se je članstvo Planinskega društva Lisca Sevnica zbralo na svojem rednem letnem občnem zboru. Po uvodnem glasbenem uvodu Mešanega pevskega zbora Lisca Sevnica je zbrane pozdravil Rok Petančič, predsednik PD Lisca Sevnica, nato pa še župan Občine Sevnica, Srečko Ocvirk, ki je izrazil zadovoljstvo ob naraščajočem številu članov v zadnjih nekaj letih, kar potrjuje, da je društvo na pravi poti in ima dobre programe. Dejal je, da aktiven življenjski slog ohranja zdravje in zadovoljstvo med ljudmi, ob čemer pa planinstvo predstavlja relativno poceni način. Seveda ni mogel mimo Lisce kot osrednje turistične rekreacijske točke, v povezavi s katero namerava sevniška občina poskušati pridobiti evropska sredstva, ki naj bi prinesla nekaj finančne spodbude za delno program in delno za obnovo infrastrukture (del od Jurkove koče proti igrišču in nekdanjem kegljišču). Po koncu svojega nagovora je Ocvirk vsem planincem zaželel uspešno delo, varen korak in veliko dobre družbe.

Delovno predsedstvo, na čelu katerega je bil Janez Levstik, sta sestavljali še Nastja Holc in Sonja Ivnik ter zapisničarka Darinka Avguštin, overiteljici zapisnika sta bili Marjana Cizl in Nika Udovč, verifikacijska komisija pa Valentin Božič in Janko Avguštin.

Poročilo dela društva za minulo leto je tudi tokrat v razširjeni obliki predstavljal Mladi planinec, ki je tokrat izšel 49-ič, in Petančič se je skozi glasilo PD Lisca Sevnica, ki planince neprekinjeno razveseljuje vse od leta 1977, sprehodil ob komentarjih in posameznih poudarkih.

Vinko Šeško je za navzoče in za potrebe arhiva zbral fotografije in pripravil projekcijo le-teh, skozi katero je najvišji organ društva dobil bolj slikovit vpogled v večino izvedenih aktivnosti. Sonja Ivnik je kot blagajničarka društva predstavila finančno poslovanje, pripravljeno s strani Mateje Krohne, Janez Levstik, predsednik nadzornega odbora društva pa je seznanil planince s transparentnostjo in korektnostjo poslovanja ter vodstvu predal tudi nekaj predlogov in priporočil.

Skupaj s finančnim načrtom je 118 navzočih članov sprejelo tudi predlog programa društva za leto 2017, v katerem se ohranja izvedba že obstoječih, dolgoletno preverjenih dobrih projektov in nalog za rekreativne pohodnike in za širšo javnost.

Med planinskimi potmi je trenutno najbolj aktualna t.i. Kolinčeva pečina, ki se nahaja nad Malim Podgorjem. Po tem, ko je PD Lisca Sevnica, uspešno uredila, sedaj že dobro poznano plezalno steno na Lisco, je načrtovano še urejanje naravnega plezališča, ki na velikem skalnem osamelcu ponuja 50 naravnih plezalnih smeri, med katerimi je devet urejenih in aktivnih. Naravovarstveno je Kolinčeva pečina posebna tudi, ker na njej gnezdi sokol selec, najhitrejše živo bitje na zemlji, ki v strmem navpičnem letu dosega hitrost tudi do 320 km/h in je uvrščen med zaščitene ptice. Glede na to, da gnezdi enkrat letno marca in aprila, se PD Lisca Sevnica nadeja, da bo v času, ko sokola pri njegovem reprodukcijskem procesu ne bi ovirala, vendarle lahko postopoma urejala preostale poti naravnega plezališča.

V sklopu podelitve nagrad in priznanj sta Jerneja Krašovec in Marjan Krašovec prejela priznanje za prehojeno Slovensko planinsko pot, predsednica Turistične zveze Občine Sevnica Cveta Jazbec pa je Vinku Šešku podelila priznanje Zlata Azaleja za njegov aktiven in prepoznaven angažma na področju turizma skozi predvsem fotografski objektiv, kamor redno zajame dogodke, ljudi in naravo. Občni zbor planincev je bil sklenjen s spodbudnimi besedami gostov iz desetih posavskih, zasavskih in savinjskih planinskih društev in s strani sevniške civilne zaščite, nato pa se je druženje nadaljevalo ob pogostitvi v spodnjih prostorih Kulturnega doma Sevnica.

Doroteja Jazbec

Galerija

_ztt
_zttt (1)
_zttt (2)
_zttt (3)
_zttt (4)
_zttt (5)
_zttt (6)
_zttt (7)
_zttt

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava