Začel se je Pohod po Jurčičevi poti

4.3.2017 | 08:15

Začel se je Pohod po Jurčičevi poti <strong><br /></strong>

Pohod po Jurčičevi poti že tradicionalno poteka prvo soboto v marcu s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore.

V Višnji Gori bo pohodnike z dobrodošlico pozdravila stiška godba, v Mestni hiši pa bo za obiskovalce na voljo ogled razstave ilustracij avtorja Štefana Horvata in predstavitev madžarskega prevoda humoreske Kozlovske sodbe v Višnji Gori.

Na 15 kilometrski poti, na kateri se udeležencem predstavita tako čudovita naravna kot tudi bogata kulturna dediščina, pohodnika vseskozi spremljajo Jurčičeva prizorišča iz njegovih literarnih stvaritev. Na poti ste vseskozi v stiku s turistično ponudbo, ki se predstavlja pod skupno blagovno znamko Prijetno domače. Pot z Muljave nadaljujete do Krke, kjer vas bodo sprejeli člani turističnega društva, odprta pa bodo tudi vrata Krške jame.

Zaključna slovesnost

Zaključna slovesnost bo potekala na Jurčičevi domačiji na Muljavi ob 11.30 uri, kjer bo pohodnike slavnostno nagovoril župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, v imenu organizatorjev pa bo na tisoče pohodnikov pozdravil predsednik Planinskega društva Polž Aleš Erjavec.

Za dobro voljo bodo ob zaključku pohoda poskrbeli številni glasbeni ustvarjalci iz občine Ivančna Gorica, manjkala pa ne bo tudi ponudba domačih izdelkov na stojnicah, srečelov in še kaj se bo našlo.

G. S.
foto: arhiv iz minulih let

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (6)
_z (7)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava