Tekma brez zmagovalca, a polna preobratov

26.2.2017 | 08:30

Tekma brez zmagovalca, a polna preobratov
Tekma brez zmagovalca, a polna preobratov

Rokometaši novomeške Krke so sinoči v 21. krogu 1. SRL "odkljukali" še zadnje gostovanje v rednem delu sezone, saj so gostovali v Trebnjem. V lepo napolnjeni dvorani pri OŠ Trebnje sta se ekipi razšli brez zmagovalca, dolenjski derbi se je končal z rezultatom 23:23 (13:15).

Dolenjski derbi se je končal brez zmagovalca, rokometaši Krke pa so si po njem zagotovili nastop v končnici za prvaka. Večji del prvega polčasa se je na trebanjskem parketu odvijal izenačen in ogorčen boj za vsak košček igrišča, končnica pa je minila v znamenju Novomeščanov. Še v 26. minuti je bilo izenačeno (11:11), nato pa so nekaj več preudarnosti pokazali gosti in prvič na dvoboju povedli za dva gola (11:13, 12:14 in 13:15). Izbranci trenerja Mirka Skoka so sijajno odprli drugo polovico tekme in v deveti minuti nadaljevanja povišali na +5 (19:14), a se gostitelji niso predali, tri minute kasneje so se jim približali na dva gola zaostanka (17:19), po junaškem boju pa jih v 56. minuti tudi ujeli in izenačili na 22:22. A s tem se niso zadovoljili, z zadetkom Tevža Grandovca so minuto kasneje povedli s 23:22. V dramatični končnici je Andraž Lavrič v zadnji minuti izenačil na 23:23, po minuti odmora domačega trenerja Romana Šavriča pa gostiteljem ni uspelo zabiti zmagovitega gola.V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Tevž Grandovec s šestimi goli, enega manj je dosegel Matic Kotar, pri Krki pa so po šest zadetkov dosegli Leon Rašo, Jan Jurečič in Grega Okleščen.Trebanjska ekipa bo v zadnjem krogu rednega dela gostovala na Ptuju, Novomeščani pa bodo doma gostili Izolo. Tekma bo v sredo, 1. marca.

Izjave po tekmi:

Roman Šavrič, trener Trima: ''Mislim, da je na potek tekme rezultat pravičen, čeprav smo imeli mi zadnji napad za zmago, a se nam žal ni izšlo. Na začetku smo lahko videli malce bolj raztrgano tekmo, z nekaj več napakami. Videlo se je, da ta tekma nosi težo dolenjskega derbija. Če bi vsako tekmo igrali na tak način, kot smo danes, bi bili zagotovo v play off-u. Mi gremo naprej, želimo biti sedmi, Krki pa želim uspešno nadaljevanje prvenstva v ligi za prvaka.''

Mirko Skoko, trener Krke: ''Danes smo odigrali zelo dobro v obrambi, pa tudi napad v prvem delu ni bil slab, čeprav se je v drugem delu že poznalo, da nismo imeli mnjav, saj niso zaradi bolezni oziroma poškodb igrali Klobčar, Didovič in Furdi, pa tudi Lavrič in Irman sta težko držala tempo, saj sta ravno tako poškodovana. Trebanci so v nadaljevanju tekme spremenili obrambo, na katero nismo imeli odgovora, padli smo v manjšo krizo. Moram pa poudariti, da se je danes lepo videlo, kaj pomeni prednost domačega igrišča. Sicer pa čestitam Trimu za točko, na borbeni igri in fair play-u, pohvalim pa seveda vse naše fante za resnično borbeno in požrtvovalno tekmo, saj so dali svoj maksimum. Ta točka nam pomeni toliko, kot zmaga. Hvala pa tudi navijačem Krke za bučno podporo s tribun.''

Dvorana OŠ, sodnika: Deržek (Ajdovščina) in Pirc (Kozina).

RK Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Cvetko 3, Djurdjević 1, Florjančič 2, Grojzdek, Murčehajić, Mat. Kotar 5 (1), Sikošek Pelko, Udovič 4, Mar. Kotar, Sašek 2, Željko, Mlakar, T. Grandovec 6, Horžen.

MRK Krka: Brajer, Nunčič, Tomić, L. Rašo 6 (2), Jurečič 6 (3), Lavrič 1, Didovič, Okleščen 6, Pršina 1, Irman 1, Jakše, Bezgovšek, Orlič 2, Klobčar.

MRK Krka

Galerija

_z (1)
_z (10)
_z (11)
_z (12)
_z (13)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava