DL: Boštjan Kovačič kot upokojenec piše spomine

23.2.2017 | 13:30

Boštjan Kovačič

Boštjan Kovačič

Peter Gašperšič in Štefan David

Peter Gašperšič in Štefan David

Proslave ob 20-letnici ŠC Novo mesto in sklepnega srečanja s predstavniki vlade se je udeležilo mnogo županov ter direktorjev gospodarskih družb in vrste javnih zavodov. Medtem ko je aktualni novomeški župan Gregor Macedoni opravljal protokolarne zadolžitve, sta njegova predhodnika sproščeno klepetala z znanci, pa ne le Alojzij Muhič, ampak tudi Boštjan Kovačič (na sliki), ki pravi, da pogosto obišče Novo mesto, sicer pa kot upokojenec trenutno piše spomine. Če jih bo tudi izdal, pa se še ni povsem odločil.

BIVŠI DIJAK

Na sklepnem srečanju vlade s predstavniki regije, ki je potekalo v ŠD Leona Štuklja v Novem mestu, se je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič pred vsemi pohvalil, da je spet doma in da je nekoč tudi sam grel klopi prav na tej šoli. »Zdaj se lahko hvališ, ko nimamo vpogleda v tvoje ocene,« mu je odvrnil predsednik vlade Miro Cerar, na nekdanjega dijaka, danes doktorja tehniških znanosti s področja gradbeništva in aktualnega ministra, pa je vsekakor ponosen direktor Šolskega centra Novo mesto Štefan David.

Članka sta bila objavljen v 46. številki Dolenjskega lista 17. novembra 2016

Foto: M. M.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

23.2.2017+5     + (5)     – (0)     Oceni OBČAN 

Lepo, da bo Boštjan napisal spomine. Upam, da bo bolj pošten v spominih, kot ga poznamo iz javnega delovanja v Novem mestu. Lepo bi bilo, če bi začel v najstniških letih in nam razložil, od kje mu ime Boštjan Lurški. Potem bi bilo dobro, da nam razloži, kako je še leta 1990 vodil Marksistični center v Novem mestu, nato pa čez noč postal demokrat. Lepo bi bilo, da nam razloži, kako je dajal v najem eno etažo veleposlaništva v Zagrebu, kako je vodil volilno kampanjo za župana v času, ko je bil na bolniškem staležu na Ministrstvu za zunanje zadeve RS. Prav bi bilo, da nam razloži, kako je potekalo kadrovanje na MO NM, ko se je na občini kar naenkrat pojavilo nekaj brkih mladenk mimo razpisa. Verjetno je pa še veliko ''cvetk'' za katere ve sam. Tudi te naj nam razloži. Predvsem pa ga prosim, da naj nam ne sadi rožic. Domačini ga vsi ''poznamo, kakšen kaliber je'', drugih pa njegovi spomini ne zanimajo. Torej, čakamo ''spomine''!

24.2.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni organika 

Se strinjam z@OBČAN, in dodajam, da je bil gospod eden najslabših županov v novomeški občini. Vseh časov ! Še danes ne razumem, da ga je Mladina konec osemdesetih razglasila za političnega disidenta, ker naj bi ga takrat partija preganjala zaradi nezakonito pridobljenih sredstev pri gradnji njegove hiše. Boštjan Kovačič disident ?? Halo ! No, v novi državi je čez noč postal veliki demokrat, kar se mu je dobro obrestovalo, vse dokler ni postal malo preveč "pogumen" v razumevanju demokracije. Je pa gospod Kovačič eden redkih bivših politikov, poleg Srečka Prijatelja, ki naj bi bil pravnomočno obsojen za nečedne posle, ko je bil slovenski ambasador v Zagrebu. Če je informacija točna, se lahko oddahnemo, ker to pomeni, da ne bo mogel znova kandidirat za kakšno novo, dobičkonosno funkcijo v državi. Z eno besedo, spomine si naj zatakne za klobuk, novomeščani res ne potrebujemo obujanja spominov na njegove čase !

24.2.2017Oceni ne levi ne desni 

z obema strinjam, in še bi se našlo njega in njegovih satelitov finančnih in gospodarskih flop-ov. go home, Boštjan...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava