Evropska poslanka Patricija Šulin v Posavju

23.2.2017 | 09:20

Evropska poslanka Patricija Šulin v Posavju

V ponedeljek, 20. februarja 2017, je v Sevnici potekal pogovorni večer z naslovom »Slovenija v Evropi«, ki ga je organiziral SDS Sevnica in na katerem sta sodelovala evropska poslanka Patricija Šulin ter poslanec SDS v Državnem zboru RS Tomaž Lisec.

Patricija Šulin je predstavila delovanje evropskega parlamenta in svoje delo v prvi polovici mandata. Kot članica odbora za proračun je dejala, da je Sloveniji vse od vstopa v Evropsko unijo leta 2004 na voljo več sredstev, kot jih vplača v evropski proračun. Tako je Slovenija v letu 2016 v proračun EU vplačala 411 milijonov evrov, prejela pa dobro milijardo evrov. Dodala je, da je do leta 2020 na razpolago tudi 3,2 milijarde evrov nepovratnih evropskih sredstev. Tomaž Lisec je dejal, da je veliko občin v Sloveniji izkoristilo evropska sredstva za gradnjo, energetske sanacije in obnove.

Šulinova je spregovorila tudi o sporazumu CETA, ki ga je v Evropskem parlamentu podprla, saj se z njim odpravljajo trgovinske ovire, carine, povečuje se dostop do trga ter se odpravlja birokracija, kar bo koristilo malim in srednjim podjetjem, »ki predstavljajo hrbtenico evropskega gospodarstva«.

V drugem delu pogovornega večera sta poslanca spregovorila še o zaostrovanju pogojev dela slovenskih obrtnikov in prevoznikov v Avstriji, Brexitu in migrantski krizi. Zaključila sta, da Evropejci za reševanje problemov na evropski ravni potrebujemo enotno in močno EU.

Pogovornega večera se je udeležila tudi predsednica SDS Posavje mag. Martina Prevejšek, ki se je obema poslancema zahvalila za izčrpen vpogled v politično situacijo v Evropi in Sloveniji.

SDS Posavje

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

23.2.2017+1     + (3)     – (2)     Oceni alfons 

In kaj je prinesla dobrega?

23.2.2017+3     + (4)     – (1)     Oceni butec&butec 

Babica je šla na jug, v tem primeru na žalost ne.

23.2.2017+3     + (4)     – (1)     Oceni Kauboj Štef 

Fotografija polna optimizma, kaj pa suknjič, nima gumbov?

24.2.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni marko123 

... se mi zdi, da bo (želi) ta gospa na levi strani kandidirala na naslednjih volitvah...

25.2.2017+1     + (2)     – (1)     Oceni rupnik 

Kandidirala lahko, da bo. vprašanje je, koliko volilcev je črne barve. Spet se bo zaman smejala s plakatov.

26.2.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni butec&butec 

In kaj delajo tile EU poslanci?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava