Letni zbor veteranov OZVVS Bela krajina v Metliki

20.2.2017 | 14:00

Letni zbor veteranov OZVVS Bela krajina v Metliki

V petek, 17. februarja 2017, se je v prostorih Kmetijske zadruge Metlika odvijal Letni zbor veteranov OZVVS Bela krajina, katerega se je udeležilo več kot 200 veterank in veteranov ter gostov. Osrednji gost in slavnostni govornik je bil mag. Miloš Bizjak, državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, ki je v slavnostnem govoru poudaril pomen dosežkov in uspehov teritorialne obrambe med osamosvojitveno vojno, pomen ohranjanja zgodovinskih vrednot NOB ter pohvalil delo OZVVS Bela krajina.

Mag. Bizjak in Matija Brunskole, predsednik OZVVS Bela krajina, sta podelila srebrni znak ZVVS Belokranjskemu muzeju Metlika in g. Leonu Gregorčiču zahvalno listino ZVVS.

Prejemnika srebrnega znaka ZVVS in zahvalne listine ZVVS skrbita za ohranjanje zgodovinskega pomena vojne za osamosvojitev Slovenije in delovanja OZVVS Bela krajina. V letu 2016 je Belokranjski muzej Metlika, v sodelovanju z OZVVS Bela krajina, v sklopu slovesnosti ob Dnevu državnosti in obeležitve 25. letnice osamosvojitve Slovenije pripravil in v muzeju odprl dokumentarno razstavo z naslovom »Bela krajina za samostojno Slovenijo 1990 – 1991«, katere možnost ogleda je v Belokranjskem muzeju Metlika podaljšana do 31. oktobra 2017.

Dokumentarno razstavo »Bela krajina za samostojno Slovenijo 1990 – 1991« v Belokranjskem muzeju Metlika je pripravil in nas ob odprtju vodil po razstavi Leon Gregorčič, strokovni sodelavec Belokranjskega muzeja Metlika, kateri je prejel zahvalno listino ZVVS.

OZVVS Bela krajina je na zboru podelil plakete in priznanja ZVVS zaslužnim veteranom, potrdil poročila o delu v letu 2016 in sprejel načrt dela za leto 2017.

Matija Brunskole, predsednik OZVVS Bela krajina
Foto: Niko Goleš in Nikola Rahija

Galerija

mag. Bizjak
nagr. g. Kočevar
nagrajenci
Oktet Janževo
pevka Lana Škof
Plesno društvo Krokar Metlika
preds. OZVVS BK Matija Brunskole
srebrni znak ZVVS Belokr. muzeju Metlika
veterani 1
veterani 2
veteransko dejanje g. Zvonko Radkovič
vodit. Maja Brunskole
zahv. listina g. Leonu Gregorčiču
župan g. Zevnik

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

21.2.2017Oceni vika lozar 

Leon je izpeljal res lepo akcijo v muzeju, saj takorekoč v Metliki ni bilo dokumentov o dogodkih ob osamosvojitvi v Metliki. Na srečo so nekateri marsikatero listino spravili in je bila tako zadrega manjša.

22.2.2017Oceni opazovalec 

Kot je meni znano, je bila naloga teritorialcev v BK, da se umaknejo od ceste po kateri so bove iz KA odšle na "zadatak", da ne bi kak prosti strelec kvaril plan. Končni cilj je bil, da se jih kot ofce pripelje v bližino krške AC in jih tam mal obstreljuje, to objavi, "mednarodna skupnost", da si zaščiti svojo, no ve se kaj, pa zahteva prekinitev sovražnosti. Bine je v svojem stilu to nalogo odlično opravil in to je to. Fantje pa imajo vso pravico, da se od časa do časa zbero, kako rečejo in se poveselijo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava