Erjavcu četrti mandat na čelu DeSUS

19.2.2017 | 16:00

Erjavcu četrti mandat na čelu DeSUS
Erjavcu četrti mandat na čelu DeSUS

V Ljubljani je bil 18. februarja 2017 10. Kongres stranke DeSUS. Udeležilo se ga je 263 članov in gostov. Tudi iz Dolenjske, Posavja in Bele krajine so se delegati DeSUS udeležili Kongresa.

Predsednik Karel Erjavec, Franc Jurša in ostali funkcionarji so predstavili delo med kongresoma stranke in uspehe, pa tudi pomankljivostih. Predvsem je velik uspeh stranke, da je postala s svojimi 10 poslanci tretja najmočnejša stranka v parlamentu. Skozi koalicijske pogodbe uresničuje svoj program, hkrati pa sprejema odgovornost za delovanje države na vseh nivojih.

Seveda so upokojenci prva skrb strake, vendar je za uresničevanje potreb upokojencev potrebno poskrbeti tudi za mlade, za delovanje gospodarstva, šolstva, socialnega varstva, zdravsva, javne uprave itd. To bodo prioritetne naloge, ki ga bo stranka uresničevala v naslednjem obdobju.

Stranka se bo še v naprej zavzemala za ukrepe, ki ohranjajo človekovo dostojanstvo. Rast minimalne plače ne sme zaostajati za rastjo realne rasti gospodarstva. Minimalne pokojnine morajo zagotavljati dostojno življenje. Zdravstvo mora ostati javno in dostopno vsem državljanom, prav tako šolstvo in socialno varstvo. Modernizirati je potrebno procese v gospodarstvu, poskrbeti za razvoj kmetijstva in oskrbe s hrano, spodbujati socialno podjetništvo, povečati sredstva za raziskave in razvoj, učinkovito črpati evropska sredstva, začeti javne preiskave v bankah in institucijah, ki upravljajo z državnimi financami, zagotoviti sistem javno finančnega vladanja z državnim premoženjem. stvariti je potrebno varno in spodbudno okolje, ki bo prijazno do državljanov, srednjemu razredu pa omogočiti ponovno zavzeti mesto, ki mu gre, da se zaustavi čedalje večji razkorak med revnimi in bogatimi.

Na koncu so člani Kongresa izvolili novo vodstvo. Za predsednika stranke je bil izvoljen Karel Erjavec. Iz Dolenjske so bili izvoljeni v organe stranke: za podpredsednika Žnidarič Jože, za članico Izvršnega odbora stranke Ana Bilbija, za člane Sveta stranke Vlado Bezjak, Božidar Grobnik, Štefan Misja in v Nadzorni odbor Anton Dragan.

Anton Dragan

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

19.2.2017Oceni RIM 

Globoko podkožno razmišljanje?

19.2.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni MIRA 

Veliko nalog ste si zavdali....skrb za upokojence pa je na zadnjem mestu...dostojno življenje z minimalno pokojnino?????

20.2.2017Oceni razmišljanje 

kakšno dostojanstvo, to so samo predvolilne obljube, ki lahko nasedeš samo enkrat, če razmišljaš z svojo glavo, vsi politiki in prav vsi leporečite, ko so volitve mimo, sebi in svojim ste dobro postlali, na 80% ljudi ste pozabili,

20.2.2017+1     + (2)     – (1)     Oceni upokojenec 

Rjavec spizdi iz politike. Hodi v Revoz za trak pa boš videl kako se služi denar. Če bi dal na tvoje mesto človeka s posebno šolo bi bolje vodil kot ti. Mene na volitvah ne vidite!!!!!!!!!!!

22.2.2017Oceni matematika 

So se dolenjski poročevalci ušteli za 53 delegatov? "Ljubljana, 18.02.2017 V stranki DeSUS so imeli v Ljubljani kongrenso zasedanje, na katerem so med drugim izvolili novo vodstvo. Novoizvoljeni vodja stranke je Karl Erjavec, ki je prevzel 4. mandat za vodenje stranke. 203 delegati so glasovali za njegovo imenovanje, sedem jih je bilo proti. Erjavec je bil edini kandidat za predsednika DeSUS. "

2.4.2017Oceni mir 

goriška nima upokojencev-vsaj videti ali slišati jih ni v DESUS-u-ima pa anito

2.4.2017Oceni lojz 

Koliko Slovencev sploh ve, da je Korl tisti, ki je podpisal pogodbo s patrio? Nekdo, ki pa je neznanega dne, v neznanem času, na neznanem kraju dobil obljubo nagrade, je pa šel za rešetke.

3.4.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni korli 

ta bi mogel še bit za rešetkami,na dobu,janezek ni tako nedolžen

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava