Jernej Zoran predstavlja četrti studijski album “V svojem filmu”

17.2.2017 | 08:45

Jernej Zoran predstavlja četrti studijski album “V svojem filmu”

Vrhunski blues-rock kitarist in avtor Jernej Zoran, ki je bil dolga leta tudi eden od ustvarjalcev uspešnic skupine Društvo mrtvih pesnikov, predstavlja že četrti samostojni album »V svojem filmu«, ki v določenih pogledih sledi konceptualni glasbeni zgodbi predhodnika »Romeo, Julija in tatovi sonca«.

Kot pravi, je »V svojem filmu« ‘rockerska plata’.

Posebnost novega albuma je, da je kitarist na četrtem albumu svojim avtorskim besedilom in glasbi večini skladb dodal tudi svoj vokal. K petju so ga dodatno spodbudili pozitivni odzivi na komada ‘To je ljubezen‘ in ‘Avešunfiling‘.

Na novem albumu se nahaja 11 skladb, od katerih je Zoran predstavil že tri single: omenjeni ‘Avešunfiling‘, ‘Bodi to, kar si’ in ‘Magija’ s katerim je pretekli teden napovedal izid albuma.

Seznam pesmi albuma "V svojem filmu":

1AVESUNFILING

2Veliki brat

3Magija

4Ejdžent Kuper Bluz

5Mavricna princeska

6Povej

7Stara ljubezen

8Pogum

9Keru Unu

10Odklopljen svet

11Bodi to, kar si

Prvo skladbo ‘Bodi to, kar si‘ je glasbenik predstavil v začetku 2016 in jo poje Urška Bakovič. V 2016 ji je sledil romatični rokenrol ‘Avešunfiling‘, pretekli teden tik pred izidom album, pa je glasbenik predstavil singl ‘Magija‘, novo ljubezensko-eterično izpoved.

Skladbi ‘Ejdžent Kuper Bluz’ in ‘Keru Unu’ sta instrumentalno preigravanje Zoranove glasbene zgodbe, komada za filing, za dušo. Prav poseben prostor priprada skladbi ‘Mavrična princeska’, saj jo je avtor posvetil svoji hčerki, ki ne preživi dneva brez barvic v rokah; čarobna nota večne ljubezni pa je zapisana v skladbi ‘Stara ljubezen’. Realnemu svetu se Zoran obrača s skladbama ‘Veliki brat’ in Odklopljen svet’ v kateri se skriva politična nota, kot tudi ‘Povej’, ki poslušalca nagovarja k ustvarjanju sprememb, ki jih svet, v katerem živimo, potrebuje. Medtem kot je skladba ‘Pogum’ postavljena bolj družbeno kritično, saj se poglobi v posameznikove stiske o sprejemanju samega sebe v kapitalistično usmerjeni družbi.

Uživajte v popolnoma novih rockerskih ritmih izjemnega kitarista Jerneja Zorana, ki je, kot ponavadi, poskrbel za vso glasbo, besedila, aranžmaje, odigral je kitare, bas, klaviature in tolkala, podpisal pa se je tudi kot producent.

O Jerneju:

Jernej Zoran je na glasbenem prizorišču polnih 25 let, po igranju v skupinah, med drugim tudi v priljubljeni Društvo mrtvih pesnikov, se je pred šestimi leti odločil za nadaljevanje samostojne glasbene poti. Leta 2001 je izdal prvenec, instrumentalni album »Avgustovski kosci«. Album je prejel mednarodne pohvale, navdušenja nad njim ni skrival niti Vlatko Stefanovski. Po snemanju drugega samostojnega albuma »Stratosfera« je spoznal bosanskega rockerja Tifo, pevca skupine Bijelo dugme – ta je na youtubu videl posnetek enega od njegovih koncertov in se tako navdušil nad dolenjskim kitaristom, da ga je takoj povabil k snemanju plošče in na koncertno turnejo. Presenečen in navdušen, da Tifa pozna njegovo delo, je ponudbo vljudno zavrnil, saj je Jernej Zoran ravno v tistem času postal očka in je želel biti z družino. Sicer je sodeloval še s Tinkaro Kovač in člani zasedbe Dan D.

M. C.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava