Najuglednejši delodajalec leta 2016 je Krka

4.2.2017 | 14:40

Zoran Savin, direktor Styria digital marketplaces in dr. Boris Dular, Krka, d.d.

Zoran Savin, direktor Styria digital marketplaces in dr. Boris Dular, Krka, d.d.

dr. Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka

dr. Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka

Kipec Ugledni delodajalec 2016

Kipec Ugledni delodajalec 2016

Podelitev Ugledni delodajalec v Klubu Cankarjevega doma

Podelitev Ugledni delodajalec v Klubu Cankarjevega doma

Prejemniki plaket Ugledni delodajalec

Prejemniki plaket Ugledni delodajalec

Krka, d. d., Novo mesto, je prejela priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta 2016. V raziskavi, ki so jo izvedli že šestič je sodelovalo več kot 8 tisoč anketirancev, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

V svečanem vzdušju kluba Cankarjevega doma je naslov Najuglednejšega delodajalca leta že petič dobila Krka, d. d., Novo mesto (2007, 2009, 2011, 2015, 2016).

Nagrado, je iz rok direktorja zaposlitvenega portala Mojedelo.com, Zorana Savina, prejel dr. Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka: »V Krki smo ponosni, da smo bili ponovno izbrani za najuglednejšega delodajalca. Menimo, da k temu največ prispeva naša poslovna uspešnost, ki jo dosegamo z  dobrimi medsebojnimi  odnosi in motivacijo zaposlenih. Razvijamo timsko delo, ki temelji na zavzetosti zaposlenih.  Ob tem pa ima Krka zgrajen sistem skrbi za vse sodelavce, ki sega tako na področje pogojev za delo, varnosti in zdravja, izobraževanja in razvoja kadrov, kot tudi športnih in rekreativnih dejavnosti, kulture in drugih družbenih in socialnih ter dobrodelnih aktivnosti tako v podjetju kot zunaj njega. Tudi nagrada za poslovno uspešnost podjetja, ki jo  redno dvakrat na leto prejmejo zaposleni je gotovo dodatna spodbuda, ne le za zaposlene, ampak  tudi za iskalce zaposlitve. Krkini sodelavci  se namreč zavedajo celovite skrbi za zaposlene, ki  so jo deležni  in to v ožjem in širšem okolju tudi sporočajo. Vse to utrjuje prepričanje, da je Krka podjetje, ki najprej dobro in odgovorno dela ter dosega dobre poslovne rezultate, pri čemer pa  upošteva vsakega svojega člana. Nagrade se veselimo. Največje nagrade pa so za Krko dobro poslovanje, razvoj poslovanja in posledično nova zaposlovanja.«

Skupino Krka poleg matične družbe Krka, d. d., Novo mesto sestavljajo odvisne družbe v Sloveniji in tujini, kjer imajo več kot 40 podjetij in predstavništev. Osredotočeni so na ponudbo generičnih zdravil na recept, ki jih tržijo pod lastnimi blagovnimi znamkami. Več kot 90 % izdelkov prodajo v tujino.

Direktor največjega zaposlitvenega portala, Zoran Savin, je v govoru povedal: "Vsako leto gre za tesen rezultat med prvim in drugim mestom. Tudi letos je bilo tako, čeprav je glasovalo čez 8 tisoč anketirancev. Znova se je izkazalo, da so najbolj priljubljene panoge farmacevtska, pa tudi informatika in telekomunikacije. Podjetju Krka v imenu portala MojeDelo čestitam za vnovično zmago, s čimer dokazujejo, da ohranjajo dober odnos do zaposlenih in jim nudijo izzive in priložnosti na delovnem mestu. Očitno so ujeli miselnost, ki je potrebna za ugled podjetja."

Sicer je Zoran Savin povedal, da njihov portal vsako leto išče nove priložnosti:” Glede na hiter razvoj v gospodarstvu, še posebej pa v spletnem marketingu, je nujno potrebno, da z razvojem aplikacij pomagamo kadrovikom hitro in učinkovito izbrati najboljše kandidate. Letos, poleg številnih sodobnih orodij, ponujamo novost, video intervju, ki smo ga pravkar lansirali.  Z video intervjujem bomo olajšali delo kadrovikov, nikakor pa ne nadomestili razgovora v živo. Prednost video intervjuja je, da bodo kadroviki lažje naredili listo tistih, ki jih bodo povabili na razgovor. Kandidatu pa tako dajemo priložnost, da se izkaže in pokaže v svoji najboljši luči. Video intervju kot prvi portal v Slovenii uvajamo po zgledu nekaterih največjih evropskih držav." 

Podeljene nagrade:

Adecco, H.R., d.o.o. - 1. v panogi Kadrovanje, HR

Akrapovič, d.d. -  1. v panogi industrijska proizvodnja in gradbeništvo

Banka Slovenije -  1. v panogi finančne storitve

Dars, d.d. - 1. v panogi logistika in promet

Heineken, d.o.o. - 1. v panogi živilska industrija

Holding Slovenske Elektrarne, d.o.o. -  1. v panogi elektroindustrija in energetika

Istrabenz turizem, d.d./LifeClass Hotels&Spa -  1. v panogi turizem in gostinstvo

Kompas, d.d. -  1. v panogi turizem in gostinstvo

Krka, d.d.m-  1. v panogi farmacija in zdravstvo

Microsoft, d.d. – 1. V panogi informatika, telekomunikacije

Loterija Slovenije d.d. -  1. v panogi poslovne storitve in predstavništva

Petrol, d.d. -  1. V panogi trgovina

Postonjska jama, d. d. -  1. v panogi turizem in gostinstvo

Sava Turizem d.d./Sava Hotels&Resorts - 1. v panogi turizem in gostinstvo

Terme Olimia, d.d.-  1. v panogi turizem in gostinstvo

Ugledni delodajalci z najvišjimi količniki ugleda po abecednem redu:

Aerodrom Ljubljana, d.o.o.

Akrapovič, d.d.

Banka Slovenije

Bayer, d.o.o.

Dars, d.d.

IBM Slovenija, d.o.o.

Krka, d.d.

Lek, d.d.

Petrol, d.d.

Pipistrel, d.o.o.

Microsoft, d.o.o

Krka d.d.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava