Pripravite si slinčke: Po poti trske in polenovke

19.1.2017 | 09:55

Pripravite si slinčke: Po poti trske in polenovke
Pripravite si slinčke: Po poti trske in polenovke

V sklopu zimskih predavanj, ki so v primeru Klemna Koširja neprimerno več kot predavanja, vabimo na tokratno druženje, večer, ko bo Klemen v živo, pred našimi očmi "tolkel namaz iz kuhane polenovke" in pripovedoval svojo zgodbo ...

... v četrtek, 19. januarja 2017, ob 19:00 v gostišču Loka (Novo mesto)!

Vabljeni - udeležba ni vezana na članstvo v JKNM!

KLEMEN POVE:

"Marca lani smo se trije popotniki z avtodomom in ribiškimi palicami odpravili na daljni sever, v Skandinavijo, da namočimo trnke v mrzlo Norveško morje okoli otokov Lofoten. Otočje je že iz pradavnine znano po izjemno velikih jatah trsk, ki se prav v zimskih mesecih vsako leto odpravijo na drstitveno pot, ki jih vodi iz Berentsovega morja do Norveškega morja okoli Lofotov. Pot je bila moja večletna želja, saj že nekaj časa zbiram material za knjigo o trski in polenovki. Ugotovil sem, da zgodba vključuje tako sever in jug, ki se med seboj ne poznata dobro, jaz kot avtor pa naj bi ju povezal. Katera riba je trska in kako živi, nam na jugu ni povsem jasno, saj v nam bolj znanem Sredozemlju prebiva zgolj njen bližnji sorodnik molič. Po drugi strani pa sever ne pozna bakalarja in drugih receptov iz polenovke, ki so skozi stoletja živahne trgovine in izmenjave blaga nastali prav okoli Sredozemskega morja ..."

Kako smo se pa imeli pred enim letom na večeru s Klemnom, ko je predstavljal recepte in knjigo "Plava - knjiga o plavi ribi", pa si lahko pogledate v fotogaleriji:

Jadralni klub Novo mesto

Galerija

_t (1)
_t (10)
_t (11)
_t (12)
_t (13)
_t (14)
_t (15)
_t (16)
_t (17)
_t (2)
_t (3)
_t (4)
_t (5)
_t (6)
_t (7)
_t (8)
_t (9)
_t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava