DL: Starost kršiteljev se niža

15.1.2017 | 13:40

DL: Starost kršiteljev se niža

V semiški občini se varnostne razmere na nekaterih področjih izboljšujejo, na drugih pa so se, kot je razbrati iz poročila Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine, poslabšale. Na področju javnega reda in miru je bilo lani največ kršitev o obliki nasilja, sledile pa so kršitve, povzročene s hrupom z akustičnimi aparati. Za svoje »delo« so kršitelji našli različne kraje, med bolj priljubljenimi pa so bile ceste, ulice in trgi. Največ kršitev drugih predpisov o javnem redu in miru je bilo lani na področju zakona o tujcih, medtem ko leta 2014 teh kršitev sploh ni bilo.

Zanimivo je, da se je starost kršiteljev lani znižala. Medtem ko je bilo leta 2014 največ kršiteljev starih od 34 do 44 let, jih je bilo lani največ starih od 18 do 24 let, sledijo pa tisti, ki so stari od 24 do 34 let. A vodja Medobčinske inšpekcije in redarstva Marjan Kastelic ocenjuje, da so razmere na področju javnega reda in miru v semiški občini kljub vsemu dobre.

Število prometnih nesreč se je v semiški občini lani v primerjavi z letom 2014 nekoliko povečalo, več je bilo tudi nesreč s telesnimi poškodbami, v obeh letih pa ni bilo smrtnih žrtev. Najpogostejši vzroki za prometne nesreče so bili neprilagojena hitrost, neupoštevanje prednosti in nepravilna stran oz. smer vožnje. V mirujočem prometu pa so v semiški občini zgolj štirikrat kršili zakon o pravilih cestnega prometa.

Članek je bil objavljen v 41. številki Dolenjskega lista 13. oktobra 2016

M. B.-J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava