KD Črnomelj: Preteklost in sedanjost z roko v roki

24.12.2016 | 15:20

KD Črnomelj: Preteklost in sedanjost z roko v roki

V četrtek zvečer je v Kulturnem domu Črnomelj potekala slavnostna prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Na njej so z roko v roki sodelovali učenci OŠ Milke Šobar-Nataše in dijaki Srednje šole Črnomelj. Nastopajoči so s petjem, recitacijami, deklamacijami, plesom in igranjem sledili rdeči niti prireditve, ki je bila preplet sodobnosti s tradicijo.

Mentorice so si zastavile tezo, da ljudska besedila predstavljajo domačnost, toplino, zavetje, bližino …, sodobna umetna besedila pa tujskost, odtujenost, skratka, bivanjsko stisko. Prireditev je zastavljala vprašanje, kje je rešitev iz današnjega stanja, publiki pa so učenci in dijaki s svojo srčnostjo med nastopom šepetali odgovor, da je rešitev v dobrem človeku, ki bo tvoril skupnost dobronamernih ljudi.

To je bila tudi popotnica, s katero sta obe šoli počastili državni praznik in zaželeli vsem zbranim tople medsebojne odnose v prihajajočem letu.

Zbrane v dvorani sta nagovorila ravnateljica Srednje šole Črnomelj Elizabeta Prus in slavnostni govornik Samer Khalil, svetnik Državnega sveta RS in podžupan Občine Črnomelj.

Zapisali: Anita Starašinič in Mateja Juran Kordiš

Galerija

_kd (1)
_kd (2)
_kd (3)
_kd

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (18)

24.12.2016Oceni Občanka 

Koliko učiteljev je bilo na proslavi

24.12.2016Oceni abecedarij 

112, to je vse

25.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni obcan 

Govoričenje o "publiki" in "deklamacijah", o pomenu praznika pa nič ! Kakšne šole imamo v SLO ?

25.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni vzgojitelj 

"Občanki" le to: "Revnim dnarja in bedakom pameti."

25.12.2016Oceni Občanka 

Vzgojitelj kaj si pa ti dobil

26.12.2016–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

Spet pljuvanje! Proslava v počastitev države in državljanov je bila v znamenju mladih in vsak normalen prisoten je odnesel domov prijeten občutek kako lepo so se potrudili vsi skupaj, tisti na odru in izza kulise. Tako, in bodimo veseli, da nas na spletu sploh še kdo želi obveščati, ko pa naleti na pljuvanje tistih na črko B. Upam, da bomo doživeli čas, ko bo onemogočeno mlatenje gneva neizživetih osebkov vsevprek.

26.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni kr tak 

Zanima me,na kakšen način je ga.Lozar vse normalne prisotne testirala,da je prišla do uvida v njihovo doživljajsko stanje.Gre za znanstveno metodo,ali zgolj za nakladanje

27.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni Gledalec 

Jaz nisem domov odnesel nobenega prijetnega občutka, prej nasprotno. Vse skupaj se mi je zdelo zelo zmedeno in nedodelano, oder neurejen.

27.12.2016Oceni res 

Kaj pa če bi rekli, kdaj bomo doživeli čas ko ne bomo več brali mlatenje gneva neizživetih LDS-ovk ?

27.12.2016Oceni Vika 

Lds je bila stranka kije naredila najvec skode in sranja , saj prav ti so danes v zares neresni zoki ab vladi začeli in nadaljujejo v moralni in etični nesposobni vladi

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava