Novomeški abonma: Big band Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, KC Janeza Trdine Novo mesto

13.12.2016 | 19:30

7 € (odrasli) / 3 € (otroci) Nakup vstopnice

Koncert Big banda Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto v okviru Novomeškega abonmaja.

ProdukcijaKCJT

Fotografijaarhiv izvajalcev

Vrsta predstaveKoncert

Trdinova dvorana90 minut in nima odmora

13.december

19.30

Nakup

Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, ki letos praznuje 70-letnico, se lahko pohvali, da raste iz dneva v dan – tako z učenci, profesorji kot sestavi, ki jih je vsako leto več.

Big band Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto je bil ustanovljen v šolskem letu 2014/2015 pod vodstvom priznanega saksofonista in profesorja na glasbeni šoli Jake Kopača.

Big band preigrava jazzovske standarde, skladbe iz obdobja slovenske popevke in world music. Big band sestavljajo učenci in učitelji glasbene šole Marjana Kozine in šteje okoli 18 glasbenikov.

Jaka Kopač je eden vodilnih slovenskih saksofonistov mlajše generacije, velja pa tudi za enega najvidnejših saksofonistov na evropski jazzovski sceni, nastopa na evropskih odrih kot solist ali član različnih zasedb, predstavlja avtorsko glasbo in poučuje. Leta 2009 je zaključil magistrski študij iz jazz saksofona na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. V času šolanja je izdal svoj prvenec z naslovom Almost There, na katerem je predstavil svoje kompozicije. Do zdaj je Jaka Kopač sodeloval pri različnih evropskih in svetovnih projektih, kot so European Movement Jazz Orcestra, European Jazz Orcestra, New School Jazz Orcestra in Umo Big band, ter z glasbeniki, kot so Jonathan Blake, Jimmy Owens, Doug Hammond, Danny Grissett, Vincente Archer, Benito Gonzales, Duško Gojković, Boško Petrović, George Garzone in Lennie Pickett.