Nočno življenje – filmski dogodek z Damjanom Kozoletom

8.12.2016 | 09:25

Pia Zemljič in Damjan Kozole

Pia Zemljič in Damjan Kozole

Prizor iz filma

Prizor iz filma

Krški režiser Damjan Kozole s filmom Nočno življenje nadaljuje svoj niz mednarodno uspešnih filmov. Triler o temačni strani slovenske družbe vse od festivalskih premier prejema izjemne odzive filmskih kritikov in strokovnjakov, na prestižnem festivalu v Karlovih Varih pa je Damjan Kozole zanj prejel nagrado za najboljšo režijo.

Na posebnem filmskem dogodku, ki ga v Kulturnem domu Krško pripravljamo v četrtek, 8. 12., ob 19. uri, se nam bo na projekciji svojega najnovejšega filma pridružil tudi Damjan Kozole s filmsko ekipo. Po projekciji filma in pogovoru z večkrat nagrajenim režiserjem se bo filmski večer nadaljeval še z druženjem v avli.

Sinopsis filma:

Ponoči najdejo ob ljubljanski vpadnici znanega odvetnika, napol zavesten leži na pločniku, po telesu ima številne pasje ugrize. Zdravniki se v Kliničnem centru borijo za njegovo življenje, njegova žena pa se sooči s šokom in s svojimi najglobjimi strahovi. V eni noči prekrši vse moralne vrednote, ki ji zagovarja v življenju.

Damjan Kozole o filmu:

»To je film o družbi, kjer je gonilna sila strah. Ne ponuja enostavnih rešitev, govori o tem, kako so naša življenja krhka in kako je vse povezano. Govori o tem, da živimo v družbi, kjer se nikoli nič ne razjasni. Govori tudi o tem, da se nekaterih ran ne da zaceliti. Ker ljudje grizemo huje kot psi.«

Festivali in nagrade:

Karlovi Vari – nagrada za najboljšo režijo (Damjan Kozole)

Avvantura Film Festival – nagrada za najboljšo režijo (Damjan Kozole)

Festival slovenskega filma – Vesna za najboljšo režijo, glavno žensko vlogo (Pia Zemljič), stransko moško vlogo (Arsovski, Vastl, Spasić) in scenografijo

Kulturni dom Krško

Galerija

_zz (2)
_zz (3)
_zz (4)
_zz (5)
_zz (6)
_zz (7)
_zz

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava