Pokal Slovenije v športnem strelstvu - Od osmih osvojenih odličij kar pet v Brežice

27.10.2016 | 10:20

Pokal Slovenije v športnem strelstvu - Od osmih osvojenih odličij kar pet v Brežice

Začetek nove sezone ligaškega tekmovanja za Pokal Slovenije v streljanju z zračnim orožjem je bil pretekli konec tedna na strelišču v Ljubljani za posavske in dolenjske ligaše zelo uspešen. Skupaj so osvojili 8 odličij, od tega jih je pet odšlo v Brežice, dve v Sevnico in eno v Novo mesto.  

1. državna liga - člani

Znova odličen začetek Sevničanov, ki so v postavi Blaž Kunšek, Mojca Kolman in Klemen Juvan v 1.A državni ligi z zračno pištolo osvojili 3. mesto, med posamezniki pa je bil Kunšek drugi. Soliden nastop je uspel tudi Brežičanom, ki so v postavi Silvo Kostrevc, David Rožman in Tadej Sečen končali na 7. mestu. Kostrevcu je za nastop v finalu najboljše osmerice zmanjkal en sam krog.

V 1.B državni ligi so  tekmovalci Gorjancev (Mirko Bele, Srečko Hudoklin, Denis Barbo) zaradi odstopa obolelega Barba  pristali na zadnjem, 12. mestu. 

Državna mladinska liga

Znova dobra predstava lanskih zmagovalcev Brežičanov, ki so ekipni nastop z zračno pištolo s v postavi David Rožman, Gregor Kuhar in Anže Gmajnič končali na 2. mestu.  Ob srečnejši sestavi ekipe bi celo zmagali. Vsekakor dober obet za naprej. Posamično je pri fantih s 3. mestom najvišje segel mladinski državni reprezentant David Rožman, pri dekletih pa je z 2. mestom presenetila Novomeščanka Klara Smolič.

Prvič po petih letih ne z zračno puško nastopila tudi brežiška ekipa in v postavi Tim Rus, Maruša Rus in Gašper Prah osvojila 13. mesto. Dve mesti pred njih so se uvrstili mladi tekmovalci iz Šentvida pri Stični, za katere so nastopili Luka Rus, Jaka Medved in Vid Muhadžič.

Državna kadetska liga

Tudi v najmlajši kategoriji, vključeni v pokalno prvenstvo Slovenije, so s pištolo daleč največ uspeha od predstavnikov  jugovzhodne regije zabeležili tekmovalci, bolje reči tekmovalke iz Brežic. Med ekipami  so se  dekleta v mešani konkurenci zavihtela na 2. mesto. Na isti stopnički je med posameznici pristala  Urška Gmajnič, družbo pa ji je na 3. mestu delala še ena Brežičanka, Elena Račečič. Med  prvo deseterico so se uvrstile še Pia Srpčič (5.), Nasiha Žilić (6.), Teja Erban (7., vse Brežice),    Ula Zelnik Gregorčič (8., Gorjanci) in Tjaša Erban (9., Brežice). Za Brežice je nastopilo kar 7 kadetinj, kar predstavlja  največ predstavnic enega kluba v zgodovini lige. Pri fantih se je z osvojitvijo 5. mesta najvišje uvrstil Kevin Račečič (Brežice). 

Z zračno puško so tekmovalci novomeških Gorjancev v postavi Anes Kudić, Nejc Hudoklin in Nuša Gaia Brezovar osvojili 8. mesto.  Med posamezniki je bil Kudić šesti.

E. S.

Galerija

_p (1)
_p (2)
_p (3)
_p (4)
_p (5)
_p (6)
_p (7)
_p

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava