Nastop policistov PP Brežice na svetovnem policijskem futsal turnirju

26.10.2016 | 10:05

Nastop policistov PP Brežice na svetovnem policijskem futsal turnirju

Nogometna ekipa policijske postaje Brežice se je po letu dni premora ponovno udeležila svetovnega policijskega futsal turnirja – WPIST (World Police indor soccer tournament), ki je potekal na Nizozemskem med 10. in 15. oktobrom. Na pot so se odpravili v nedeljo, 9. oktobra v večernih urah, in prispeli na Nizozemsko v ponedeljek v dopoldanskem času.

Ekipa je štela devet članov, ki so bili nastanjeni v mestu Groenlo, v idiličnem počitniškem naselju Marveld. Po prihodu se je zvečer odvijala svečana otvoritev s predstavitvijo ekip. Predstavilo se je 200 ekip iz 42 držav sveta ki so tekmovale v štirih kategorijah in sicer moški, moški nad 35 let, moški nad 45 let in ženski kategoriji. Turnir se je odvijal v mestih Groenlo, Eibergen in Lichtenvoorde v šestih dvoranah.

Ekipa iz Brežic je nastopala v skupini G, kjer so bile še ekipe PL Verden iz Nemčije, Sussex iz Anglije, Utrecht iz Nizozemske, AS Police Strasbourg iz Francije, IPA Veszprem iz Madžarske, Reunion Island iz Francoskega departmaja in MHCS Republik of Belarus iz Belorusije. V skupinskem delu je ekipa Brežic igrala zelo dobro in s šestimi zmagami in enim porazom zasedla drugo mesto. S tem rezultatom so se uvrstili v šestnajstino finala, kjer so se pomerili z ekipo Lipetsk Region iz Rusije. Z odlično igro predvsem v obrambi Brežic se je tekma končala z rezultatom 0:0. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, kjer pa je boljšo zbranost pokazala ekipa iz Rusije in zmagala s končnim rezultatom 3:2. Na koncu je ekipa Lipetsk Region zasedla četrto mesto. Omeniti velja tudi, da je ekipa MHCS Republik of Belarus, s katerimi so Brežičani igrali v skupini na koncu zmagala na turnirju. Brežice pa so se uvrstile na mesto med 17 in 32.

Brežičani so imeli tudi dan premora, katerega so izkoristili za izlet. Tako so se odpravili pogledati lepote Nizozemske. Najprej so se ustavili v vasici Zaanse Schans, ki je poznana po izdelavi lesenih cokel in sira, kot tudi po značilnih mlinih na veter. Nato jih je pot vodila do stare ribiške vasice Volendam, ki leži ob obali jezera Marken. Nazadnje pa so si ogledali še mesto Edam, od koder izvira znani sir edamec.

Na poti domov pa so se v petek ustavili še v nemškem mestu Dortmund, kjer so si ogledali nogometni stadion Signal Iduna Park, domovanje znamenitega kluba Borussie. Obiskali so tudi muzej nemškega nogometa, kjer so si ogledali lovorike nemške reprezentance in se usedli na njihov avtobus. Po ogledu Dortmunda so se vrnili v domače Brežice, kamor so varno prispeli v soboto zjutraj.

Kljub porazu v šestnajstini finala so Brežičani s svojo predstavo zelo zadovoljni. Odigrali so skupaj osem tekem, kjer so na sedmih svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Odločni so, da se bodo na turnir še vrnili in rezultat izboljšali.

Za ekipo policijske postaje Brežice so nastopili Srečko Medic, Aleksander Ban, Marjan Galič, Robert Jankovič, Boštjan Krošelj, Tomaž Lenič, Sandi Barkovič, Matej Bračun in Klemen Vavričuk.

Napisal Boštjan Krošelj

Galerija

_r (1)
_r (2)
_r (3)
_r (4)
_r (5)
_r

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava