Novomeške telovadke na Pokalu Studenci 2016

24.10.2016 | 10:50

Novomeške telovadke na Pokalu Studenci 2016

Minulo soboto je bil Maribor gimnastično obarvan. Izvedli so Pokal ŠD Studenci 2016, na katerem so tekmovali tudi telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto in s tem pričeli s tekmovanji v jesenskem delu tekmovalne sezone. Tekmovanja se tokrat niso udeležili vsi tekmovalci, saj so se zaradi številnih tekmovanj v tem delu sezone v društvu odločili, da se bodo sicer udeležili vseh, vendar z različnimi ekipami.

V ženski športni gimnastiki so se tako tokrat udeležili tekmovanja le v 3., 4., 4. stopnji 13 + in 5. stopnji, v moški športni gimnastiki pa smo imeli le enega predstavnika v kategoriji OV3.

Deklice 3. stopnje so za las zgrešile zmagovalne stopničke. Lucija Strmole je bila odlična 4., Gaja Klobučar pa se je uvrstila na 5. mesto. Z njima je tekmovala še Angelika, ki je bila enajsta. Ekipno so deklice zasedle 5. mesto.

Deklice 4. stopnje so ponovno stopile na zmagovalne stopničke, saj so ekipno osvojile 3. mesto in s tem navdušile trenerko Matejo Zorko. Med posameznicami je Živa Kregulj osvojila 4. mesto in za samo nekaj desetink zgrešila bronasto medaljo. Klara Šterk je bila sedma. V ekipi so bile še Alina, Živa E. in Olina.

V 4. stopnji 13 + (za dekleta, ki so stara vsaj 13 let) sta se izvrstno odrezali Jana Bevc in Tara Šiler, ki sta osvojili 2. in 3. mesto. Dekleti sta se uspeha veselili s trenerko Renato Cujnik.

Med tekmovalkami 5. stopnje smo imeli 2 predstavnici, ki sta tekmovali po svojih najboljših močeh. Neva Kovač je bila deveta, Lisa pa se uvrstila na 13. mesto.

V moški športni gimnastiki je v kategoriji OV3 nastopil le Luka Ilovar, ki je po težavah na konju z ročaji osvojil solidno 14. mesto.

Tekmovalci so prikazali dobre vaje, tako sta smo z njihovimi rezultati lahko zelo zadovoljni. Vse to je dober obet za prihajajoče državno prvenstvo v športni gimnastiki, ki ga bomo v začetku decembra izvedli v Novem mestu.

A. Š. E.

Galerija

_t (1)
_t (2)
_t (3)
_t (4)
_t (5)
_t (6)
_t (7)
_t (8)
_t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava