DL: Avtostoritve Rogelj - Prej skriti, sedaj dobro vidni

15.10.2016 | 12:00

Nova stavba podjetja Avtostoritve Rogelj je dobro vidna tako prišlekom  iz ljubljanske kot novomeške strani, saj stoji na vstopu v Kočevje ob  glavni cesti Kočevje–Ljubljana v neposredni bližini nadvoza ceste za  Novo mesto. Na fotografiji (od leve): prokurist in sin ustanovitelja  podjetja Jernej Rogelj, njegov bratranec, vodja PE Kočevje, Blaž Rogelj  in vodja servisa Blaž Smrtnik na dnevu odprtih vrat podjetja, s katerim  so obeležili odprtje novih prostorov (Foto: M. L.-S.)

Nova stavba podjetja Avtostoritve Rogelj je dobro vidna tako prišlekom iz ljubljanske kot novomeške strani, saj stoji na vstopu v Kočevje ob glavni cesti Kočevje–Ljubljana v neposredni bližini nadvoza ceste za Novo mesto. Na fotografiji (od leve): prokurist in sin ustanovitelja podjetja Jernej Rogelj, njegov bratranec, vodja PE Kočevje, Blaž Rogelj in vodja servisa Blaž Smrtnik na dnevu odprtih vrat podjetja, s katerim so obeležili odprtje novih prostorov (Foto: M. L.-S.)

Z dnevom odprtih vrat je podjetje Avtostoritve Rogelj, d.o.o., katerega osnovna dejavnost je avtokleparstvo in avtoličarstvo motornih vozil slovesno obeležilo začetek dela v novih prostorih. Družinsko podjetje iz Podpeči na robu Ljubljanskega barja v občini Brezovica, ki ima že tri leta in pol poslovno enoto tudi v Kočevju, ima nove prostore v Podjetniškem naselju Kočevje.

Podjetje Avtostoritve Rogelj deluje že od leta 1995, ko je Jože Rogelj v domači hiši v Podpeči odprl avtokleparsko in avtoličarsko delavnico, ki se je specializirala za popravila tovornih in dostavnih vozil. Konec decembra 2012 je podjetje vzelo v najem servis Sap Servo na območju bivšega Avta Kočevje v Kidričevi ulici v Kočevju. Z novo poslovno enoto v Kočevju so paleto storitev razširili iz avtokleparstva in avtoličarstva tudi na avtoservis, vulkanizerstvo, avtooptiko in diagnostiko vozil. Najeti prostori, v katere Mercator kot lastnik desetletja ni vlagal, so bili neprimerni, zato so že kmalu začeli iskati nove. Ogledali so si več hal v Kočevju, ki sicer samevajo, vendar jim nobena ni ustrezala. »Pred dvema letoma smo se zato odločili, da bomo zgradili svoje nove prostore,« pravi prokurist Jernej Rogelj.

Prostor za nove prostore so našli v Podjetniškem naselju Kočevje tik ob stavbi AMZS. Na 6 tisoč m2 površin, ki so jih kupili, je v devetih mesecih gradnje od oktobra lani zrasla stavba, v kateri je 200 m2 pritličnih prostorov, 200 m2 podkletnih skladišč in 200 m2 prostorov v nadstropju, kjer so pisarne, garderobe in jedilnica. »Vsi, projektant, AG-inženiring, Razvojni center Kočevje-Ribnica, občina Kočevje in upravna enota, so nam zelo pomagali,« pravi o lovljenju rokov za prijavo na razpis Pokolpja. Uspešno so pridobili 180 tisoč evrov nepovratnih sredstev, vendar pa so jih, kot pravi Jernej Rogelj, zaradi nerealnih pogojev zavrnili. »Rok za gradnjo je bil prekratek,« pojasnjuje. Poleg tega je bilo 60 odst. upravičenih stroškov gradnje stavbe, 40 odst. pa sredstva in oprema, ki pa so jo že imeli, saj so jo v nove prostore le preselili s prejšnje lokacije. So pa za 1,5 milijona evrov vredno investicijo, kot pravi, pridobili 500 tisoč evrov kredita Podjetniškega sklada.

Že v prejšnjih prostorih podjetja Avtostoritve Rogelj v Kočevju je bilo zaposlenih 8 ljudi, s preselitvijo v nove proste pa so zaposlili še dva. Nova sta vodja poslovne enote Blaž Rogelj in vodja servisa Blaž Smrtnik, ki pa sta tudi edina od zaposlenih, ki nista domačina. »Imamo dva mehanika, ki sta samo za osebna vozila, pa ljudje sploh niso vedeli za nas,« pravi Rogelj, ki pričakuje, da se bo z novimi prostori podjetja to spremenilo. V nasprotju s prejšnjimi prostori, kjer so bili skriti očem mimoidočih, kaj šele preostalih, so namreč sedaj na vidni lokaciji, ob kateri pa imajo že zaarano, kot pravi, še 4 tisoč m2 površin. Že sedaj namreč razmišljajo o širitvi, da bi bili pooblaščen prodajalec in serviser ene izmed znamk avtomobilov.

M. Leskovšek-Svete

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

15.10.2016Oceni korl 

lahko bi dali še več slik g.avtor!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava