Zaključek delavnice pripovedovanja pravljic z Ljobo Jenče, Dežela kozolcev Šentrupert

15.10.2016 | 18:00

Organizator: JSKD OI Trebnje

Vljudno vabljeni na javni dogodek ob zaključku delavnice Umetnost pripovedovanja pravljic z Ljobo Jenče. Z nastopom in z razstavo del, ki so nastala na delavnici likovne terapevtke Irene Valdes Zagorc se bodo predstavili udeleženci delavnice, nastopila bo tudi Ljoba Jenče.

O Ljobi Jenče: Svobodna umetnica se že skoraj trideset let posveča zbiranju in posredovanju slovenskega ljudskega izročila mladim generacijam doma in po svetu. Poje, pripoveduje, poučuje razvoj naravnega glasu na osnovi werbeck tehnike in eteričnega tona in umetnosti pripovedovanja pravljic. Z učenjem je začela na Emerson collegu 1993. Že leta 1994 je organizirala prvi mednarodni simpozij pravljičarjev na Slovenskem in s tem v prostoru Slovenije iniciirala pripovedovanje za odrasle kot veščino, ki se jo je treba na novo zavestno učiti. Velik pomen šola daje razvoju in oblikovanju lepega govora, ki kot gradnik lahko spodbudno vpliva na razvoj otrok. Leta 2013 je vodila evropski simpozij pripovedovanja na temo PARZIVAL na Ptuju.

O Ireni Valdes Zagorc: Irena Valdes je likovna terapevtka. Magisterij iz likovne terapije je zaključila leta 2008 na Alanus Hochschule, Alfter bei Bonn, Nemčija. Od takrat naprej pa se je posvečala poklicu, predstavitvam likovne terapije in izobraževanju kadrov v Nemčiji, Mehiki in od leta 2012 v Sloveniji, kjer tudi prebiva.

Vstop prost.