Brežiški študenti na Zagreb Tourfilm festivalu

30.9.2016 | 09:10

Brežiški študenti na Zagreb Tourfilm festivalu

V Zagrebu je od 21. do 23. 9. 2016 potekal peti Zagreb Tourfilm festival, na katerem tekmujejo filmi turistične promocije. Festival sodi pod okrilje CIFFT - Comité International des Festivals du Film TOURISTIQUE, ki združuje mednarodne filmske festivale po vsem svetu.

Petemu Zagreb Tourfilm festivalu, katerega glavni organizatorji so Balduči Film In Turistička zajednica grada Zagreba, sta se letos pridružili tudi članici Univerze v Mariboru, Fakulteta za turizem in Fakulteta za medije in komunikacije. Študenti omenjenih fakultet so se pridružili žiriji festivala (ŽELJKO SARIĆ – predsednik žirije, SLAVIJA JAČAN – članica žirije, LATICA IVKOVIĆ- članica žirije, SEYHMUS CAN SARACOGLU – član žirije, BERNARDIN MODRIĆ – član žirije, ALEXANDER KAMMEL – član žirije) in izbrali najboljši turistični film po izbiri študentov.

Na zaključni gala večerji v hotelu Esplanade v Zagrebu so Grand Prix podelili turškemu filmu HOME OF TURQUOISE, medtem ko je nagrado za življenjsko delo prejel Đuro Tomljenović, sicer širše poznan kot resen, kompetenten in strokoven gospodarski in turistični novinar oziroma analitik ter glavni urednik in vodja turistične oddaje "Turistička klasa" na HRT.

Nagrado za najboljši film po izbiri študentov je podelil dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr Boštjan Brumen za film Polar Night Magic (Finska). S sodelovanjem na tem dogodku je Fakulteta za turizem pokazala, da se uspešno povezuje z najboljšimi mednarodnimi dogodki in turističnimi organizacijami.

B. P.

Galerija

_s (1)
_s (2)
_s (3)
_s (4)
_s

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava