Črnomaljskim ninjam zlato na kadetskem EP

30.9.2016 | 10:15

Črnomaljskim ninjam zlato na kadetskem EP
Črnomaljskim ninjam zlato na kadetskem EP

Zastopati svoj klub, svojo občino, reprezentanco in državo, je poseben občutek. Vedeti, da se boš udeležil ene izmed večjih tekem v svoji športni karieri, je prav tako nekaj posebnega. S podobnimi občutki so se tekmovalke ŠD Ninja Črnomelj udeležile kadetskega evropskega prvenstva v ju-jitsu.

Pod mentorstvom trenerja Marka Šikonje so se tekmovalke slovenske reprezentance v ju-jitsu Jasmina Kovač, Eva Puhek in Nastja Simčič, 22. 9. 2016, odpravile v nemški Gelsenkirchen, kjer je potekalo prvenstvo. Z njimi je odšla tudi tekmovalka Iva Simčič, ki bi morala nastopiti v kategoriji do 57 kg, vendar se zaradi poškodbe tekmovanja na žalost ni mogla udeležiti.

Po 16-urni poti z avtobusom so “ninje” skupaj s trenerjem prispele v Veltins Areno oz. na stadion znanega nemškega nogometnega kluba Schalke. Evropsko kadetsko prvenstvo (starostna skupina do 18 let) je potekalo dva dni, in sicer vzporedno z enim od največjih turnirjev v ju-jitsu “German Open”. Obeh se je udeležila tudi slovenska ju-jitsu reprezentanca. Skupaj je na Evropskem prvenstvu do 18 let nastopilo okoli 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 20 držav. Turnirja German Open pa se je udeležilo 1000 tekmovalk in tekmovalcev iz 21 držav.

Črnomaljčanke so nastopile zadnji dan, v nedeljo, 25. 9. 2016, v disciplini borb (fighting system) v različnih težnostnih kategorijah. Jasmina Kovač je zastopala kategorijo do 52 kg, Eva Puhek in Nastja Simčič pa sta nastopili v kategoriji do 63kg.

Jasmina je nastopila prva in suvereno s full ipponom premagala nasprotnico iz Grčije. Nato je izgubila proti nasprotnici s Poljske. A je vztrajala in se borila naprej ter tako premagala Nemko in s full ipponom še dansko tekmovalko. Sledila je borba za tretje mesto, kjer je Jasmina premagala romunsko nasprotnico in osvojila bronasto odličje.

Skoraj istočasno sta z borbami pričeli Eva in Nastja. Nastja je v prvi borbi premagala nemško nasprotnico in z malo športne nesreče naslednjo borbo za eno točko izgubila proti Italijanki, ki je bila kasneje tudi finalistka. Nato je za 8 točk premagala Francozinjo. Zadnjo borbo pa izgubila proti Nizozemki. Nastja je na svojem prvem evropskem tekmovanju osvojila odlično 7. mesto. Eva je bila prvo borbo prosta, saj se je predvidena poljska tekmovalka ni udeležila. Nato je za 11 točk premagala romusko tekmovalko in kasneje še Italijanko. V finalu je prav tako tekmovala proti Italijanki in jo premagala. Tako je postala evropska prvakinja v kategoriji do 63 kg in osvojila edino zlato medaljo za slovensko reprezetanco.

Tekmovalke so se domov vrnile z dvema medaljama in 7. mestom, kar je več kot odlično. Za uspehe se gre zahvaliti trenerjema Marku Šikonji in Franciju Kovaču, ter staršem in donatorjem, ki dekletom stojijo ob strani na njihovih športnih poteh.

E. P.

Galerija

_v (01)
_v (02)
_v (03)
_v (04)
_v (05)
_v (06)
_v (07)
_v (08)
_v (09)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)
_v (14)
_v (15)
_v (16)
_v (17)
_v

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

30.9.2016Oceni vika lozar 

Smo že navajeni športnih uspehov črnomaljskih deklet, a smo seveda vedno znova zadovoljni. Bravo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava