V Lidlovih trgovinah pomagajo živalim v stiski

29.9.2016 | 12:10

V Lidlovih trgovinah pomagajo živalim v stiski

Jeseni v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji že tretje leto zapored organizirajo dobrodelne zbiralne akcije. V 47 trgovinah tako septembra in oktobra tradicionalno zbirajo prehrambne izdelke za živali. Zbiralne akcije v Lidlu pripravljajo na pobudo številnih dobrodelnih organizacij in društev, ki se k njim obračajo na pomoč.

»Močno si želimo, da bi z zbiralnimi akcijami vsaj malo pripomogli k zmanjšanju stiske na lokalni ravni. Gre za nadgradnjo sodelovanja s številnimi društvi, ki jim skozi celo leto namenjamo donacije naših izdelkov in finančnih sredstev. Aktivnost smo zasnovali v okviru naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet, katere sporočilo je, da so koraki na poti do boljšega in lepšega jutri ne le odgovornost podjetij, pač pa tudi vsakega posameznika,« pravijo v podjetju Lidl Slovenija.

V Lidlovih trgovinah so z zbiralno akcijo prehrambnih izdelkov začeli 27. septembra, potekala bo do 23. oktobra 2016. Lidlovi kupci izdelke, ki jih želijo donirati izbranim organizacijam, pustijo v košari, na kateri je tudi naziv lokalne organizacije, ki bo zbrane izdelke prejela in tako polepšajo dan živalim, ki so pomoči potrebne.

TRGOVINA    ORGANIZACIJA

Brežice          Zavetišče Brežice

Kočevje         DZZŽ Kočevje

Krško            Zavetišče Sevnica

Črnomelj       Zavod Zadnje upanje

Novo mesto  Zavetišče za živali Turk

Lidl Slovenija je za pomoč živalim podprl tudi dobrodelni projekt Koraki za tačke, kjer bo društvo Never Give Up z dobrodelnim tekom 3. in 4. oktobra 2016, na svetovni dan živali, ozaveščalo ljudi o pomembnosti humanega ravnanja s štirinožnimi prijatelji ter zbiralo hrano in sredstva preko sms donacij za pse v stiski (več na http://www.boljsi-svet.si). Lidl Slovenija bo živalim pomagal tudi s »tačko-všečki« in bo od 26. septembra 2016 za vsak nov pridobljen všeček (like) Facebook strani Lidla Slovenija doniral 50 g hrane izbranim društvom. Društva pa bodo dobila tudi priložnost, da se predstavijo na Lidlovi Facebook strani.

Lidl Slovenija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava