SDS donirala Slavo vojvodine Kranjske

22.9.2016 | 11:25

SDS donirala Slavo vojvodine Kranjske

V letošnjem letu, ko Slovenci obeležujemo 375. obletnico rojstva Janeza Vajkarda Valvasorja, je njegovo najpomembnejše znanstveno in umetniško delo Slava vojvodine Kranjske dobila svoj novi dom v Valvasorjevi knjižnici Krško. Slovenska demokratska stranka, občinski odbor SDS Krško, je namreč Valvasorjevi knjižnici Krško podaril celoten prevod omenjene knjige v petih zvezkih v vrednosti 7.000 EUR.

Slava vojvodine Kranjske predstavlja temeljni kamen slovenske zgodovine in je eden izmed simbolov slovenstva, saj je v njej Valvasor zajel vse dotedanje vedenje o naši deželi in prebivalstvu, o rodu, zgodovini, jeziku in veri, o šegah in običajih slovenskega naroda.

V petek, 16. septembra 2016, je predsednik Slovenske demokratske stranke gospod Janez Janša v kapucinski knjižnici Krško slavnostno izročil direktorici Valvasorjeve knjižnice Krško gospe Urški Lobnikar Paunović še zadnji, 5. del knjige Slava vojvodine Kranjske Janeza Vajkarda Valvasorja ter darilno listino za celoten prevod vseh petih zvezkov na nekaj več kot 3500 straneh in tako uspešno zaključil zgodbo, ki se je začela že leta 2011 s predajo 1. dela knjige.

Ker ima v Slovenski demokratski stranki kultura kot vrednota posebno mesto in se zavedamo, da ravno iz slovenske kulture in kulturne zgodovine izhaja bit slovenskega naroda, je Slava vojvodine Kranjske v tem pogledu temelj za ozaveščanje in povezovanje Slovencev, za kar si v Slovenski demokratski stranki prizadevamo že 25 let od nastanka naše samostojne Slovenije in si bomo prizadevali tudi v bodoče.

Posavska regijska koordinacija SDS

Galerija

_u (1)
_u

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (22)

22.9.2016+1     + (2)     – (1)     Oceni Nona 

Sveže! Da ne bi pozabili,vedno sveže novice,z istimi obrazi.Dajte rajši prispevke o lepi jeseni in ne promovirajte politike,neglede na stranko! Lepo jesen imamo,trgatev,narava se bo vsak čas obarvala v zlato.....

22.9.2016—     + (2)     – (2)     Oceni Posavc 

Bog pomagaj!!!!!

22.9.2016–2     + (3)     – (5)     Oceni Tone 

Vse pohvale !!

22.9.2016+3     + (4)     – (1)     Oceni butec&butec 

Joj joj, gospa v črnem je kot voščena lutka

22.9.2016+4     + (5)     – (1)     Oceni jao si ga meni 

Rajši bi dali kaj od tiste vsote,za katero je avstrijsko sodišče pravnomočno ugotovilo,da je bila izplačana v aferi Patria ?

23.9.2016+1     + (2)     – (1)     Oceni Res jaooooo 

S tistim upravlja sestrična. Janez sploh ne ve, da ga ima ;-))!

23.9.2016–1     + (2)     – (3)     Oceni Marko 

Saj Patrije sploh ni bilo.Z njo so samo eliminirali JJ.

23.9.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni Leljačina 

Patrija JE BILA! Glavni osumljenec pa je z neudeleževanji obravnav poskrbel za zastaranje. Če bi bil res popolnoma nedožen, bi poskrbel za obnovitev postopka. Ampak kdo bi se spuščal v ponovno sojenje, če ve, da ima maslo na glavi ....Tako ostaja : krivda mu ni dokazana, ovržena pa tudi ne ...Čisto po meri ovadenega! Temu človeku nihče več ničesar ne verjame!

25.9.2016+1     + (3)     – (2)     Oceni vika lozar 

Janez Vajkard Valvazor je svetlo ime za vse Slovence. Škoda, ker nekako SDS ne pritiče riniti se v ospredje ob obletnici, saj nekako ne more iz svoje kože deliti Slovence na prave in neprave. To ni v duhu Valvazorja.

25.9.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni franc rozman stane 

vika ti nisi svetlo ime za komentiranje ker si pristranska ,podpihuješ in deliš na ludi na domoljube in na komunistične zloćince

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava