namig za premik

Odprtje centra Helen Doron Novo mesto, Podbreznik

2.9.2016 | 16:00

Mednarodno priznana metoda zgodnjega učenja angleščine Helen Doron, kjer učenje poteka na povsem naraven način, skozi igro, ples, petje in zabavo, prihaja v Novo mesto. Otvoritev centra bo potekala v Novem mestu v Podbrezniku, v petek, 2. septembra ob 16h , obeta pa se pestro dogajanje tako za odrasle kot tudi otroke vseh starosti.

V učnih centrih Helen Doron svetujejo, da je otrokov prvi stik s tujim jezikom vzpostavljen že zelo zgodaj, pri treh mesecih, vsekakor pa pred šestim letom starosti. Do takrat so otroci namreč zelo dovzetni za srkanje znanja iz okolja na povsem naraven način, podobno kot to poteka pri učenju maternega jezika. Znanje se tako ohrani v trajnem spominu, otrok ob učenju pa ne doživlja napora ali stresa. Kasneje, ko razvijejo logično mišljenje, postane učenje težje in napornejše, poteka pa po principu učenja stavčnih struktur in memoriziranja neznanih besed kot ga poznamo odrasli.

Več kot dva milijona otrok danes govori angleško, zahvaljujoč metodi Helen Doron English. Revolucionarna metoda zgodnjega učenja angleščina pa sedaj prihaja tudi na Dolenjsko. Pri Helen Doron Novo mesto ob otvoritvi obljubljajo zabaven in razigran program, ki ga bo vodil sam Klemen Bunderla.

Vodja franšize v Novem mestu Mateja Luzar Hudoklin, verjame, da bo center dobro sprejet v lokalnem okolju in tdi pravi»Resnično želim, da otroci z obiski tečajev spoznajo, da je učenje angleščine lahko še kako zanimivo, zabavno in prijetno doživetje. Verjamem, da s centrom Helen Doron prihaja na Dolenjsko za vse naše otroke, tako malčke kot šolarje, mavrica na obzorje kar zadeva znanja angleščine. Ponosna sem, da lahko spremljam in spreminjam generacijo otrok, s tem, da jim odpiram vrata v svet angleškega jezika,«

Skupno enajst franšiz deluje v Celju, Kopru, Kranju, Lendavi, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, na Ptuju, v Sežani, od letos pa tudi v Novem mestu.

O Helen Doron Slovenija in metodi učenja Helen Doron English

Helen Doron Slovenija je del širše mreže Helen Doron Educational Group, ki že od leta 1985 stoji na čelu inovativnih izobraževalnih rešitev, ki zagotavljajo ekskluzivne programe učenja Helen Doron English in kakovostna izobraževalna gradiva za dojenčke, otroke in mladostnike. Posebna metoda učenja Helen Doron temelji na sistematičnem naravnem učenju jezika, kjer so otroci v stimulativnem okolju že zelo zgodaj izpostavljeni posebni zvočni kopeli. S pomočjo ponavljajočih zvočnih zapisov osvajajo intonacijo angleškega jezika in spoznavajo tuje besede ter besedne zveze. Učenje poteka v sklopu inovativnih učnih uric, ki temeljijo na gibanju, mimiki, petju, plesu, igri in lahkotni zabavi, ob tem pa sledi naravnemu razvoju otroka.

Globalna franšizna mreža, ki že 31 let uspešno poučuje angleščino otroke vseh starosti in katere del je tudi Helen Doron Slovenija vse od leta 2011, obsega 800 učnih centrov v več kot 36 državah v Evropi, Aziji in Južni Ameriki. Več kot dva milijona otrok danes govori angleško, zahvaljujoč metodi Helen Doron English.

Več o Helen Doron Slovenija na www.helendoron.si in o mednarodni franšizni mreži na www.helendorongroup.com.

‹ nazaj