Sprejem Miha Zarabca in trebanjskih navijačev pri županu občine Trebnje

27.8.2016 | 15:50

Sprejem Miha Zarabca in trebanjskih navijačev pri županu občine Trebnje
Sprejem Miha Zarabca in trebanjskih navijačev pri županu občine Trebnje

Na letošnje olimpijske igre, ki so se odvijale v Riu de Janeiru, je odpotoval tudi naš občan Miha Zarabec. S slovensko rokometno reprezentanco so zasedli do sedaj najvišje, 6. mesto. V zahvalo ga je župan Alojzij Kastelic v četrtek, 25. 8. 2016, povabil na sprejem v njegovi pisarni. Med sprejemom mu je izrekel čestitke za njegovo udeležbo in uspeh, prav tako pa se mu je zahvalil za zastopanje občine Trebnje in domačega kraja. Sledil je pogovor o vtisih in sami izkušnji v Riu.

Kot že rečeno je Zarabec s slovensko rokometno reprezentanco osvojil 6. mesto, vendar pa so bile želje po višji stopnički zagotovo prisotne. Kot pravi Zarabec, za odličen rezultat žal ni dovolj samo dobra športna pripravljenost, motivacija in želja po zmagi, ampak številni drugi dejavniki, med katerimi je zagotovo tudi sreča, katere jim je letos na žalost primanjkovalo. Tekma z Dansko, ki jih je stala uvrstitve v polfinale, se žal ni iztekla po njihovih pričakovanjih in upanjih, zato grenki priokus ostaja. Sanje o udeležbi na olimpijskih igrah so izpolnjene, sedaj pa Zarabec strmi še k višjemu cilju, in sicer k odličju na naslednjih igrah. Čeprav je olimpijskih iger konec pa Zarabec ne počiva, že prihajajoči vikend ga namreč čaka tekma v Portorožu. Zaenkrat ostaja v RK Celje Pivovarna Laško, vendar pa pušča odprta vrata tudi tujini.

Sprejema se je poleg Zarabca udeležila tudi njegova zvesta skupinica navijačev, ki jo sestavljajo Žiga Kurent, Aljaž Uhan, Gašper Mlakar in Jožef Jeraj. Slednji so bili namreč tudi del olimpijskih iger, kamor so odšli z namenom spremljanja in spodbujanja svojega sokrajana, navijali pa niso samo za njega in ostali del rokometne reprezentance, ampak tudi za ostale slovenske športnike. Ravno zaradi svoje vnetosti in predanosti pri navijanju niso ostali neopaženi, saj so tako v slovenskih, kot tudi tujih medijih velikokrat 'krasili' naslovnice. Slednji so tako še vedno polni pozitivnih vtisov iz njihovega dopustovanja v Riu in govorijo o njem samo v presežnikih.

Podpore Zarabcu tako ne manjka, zato mu želimo, da bi še naprej osvajal vrhove na svoji rokometni poti.

Občina Trebnje

Galerija

c-sprejem (1)
c-sprejem (2)
c-sprejem (3)
c-sprejem (4)
c-sprejem (5)
c-sprejem (6)
c-sprejem (7)
c-sprejem (8)
c-sprejem (9)
c-sprejem

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava