DL: Koliko novih parkirišč je pri Zdravstvenem domu Novo mesto

30.7.2016 | 14:20

Zdaj je tako ...

Zdaj je tako ...

... včasih je bilo drugače.

... včasih je bilo drugače.

V zvezi z zdravstvom se je oglasil občan iz okolice Mirne Peči, ki je pričakoval, da bo z novimi parkirišči ob zdravstvenem domu Novem mestu več možnosti za parkiranje, a sam tega ne opaža. Nemalokrat ne ve, kam s svojim jeklenim konjičkom, in se mora znajti, kot ve in zna, a prepričan je, da parkirišča v glavnem zasedajo zaposleni, kar ni prav. »Kam pa naj parkiramo bolniki?!« se sprašuje.

Direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto in njena pomočnica, asist. mag. Alenka Simonič, dr. med., ter Katarina Drenik, odgovarjata, da je njihova ustanova s preureditvijo makadamskih parkirišč zgradila 81 parkirnih prostorov za uporabnike zdravstvenega doma. »V skladu s projektno dokumentacijo pa je bilo 25 parkirnih prostorov namenjenih še za službena vozila zavoda. ZD je prenovil tudi obstoječa parkirišča pred glavnim vhodom, kjer je polovica parkirišč namenjenih uporabnikom, parkirni prostori za zapornico (skupno 30) pa so namenjeni tristotim zaposlenim v zavodu. Ravno zato ima zdravstveni dom v načrtu pridobiti in urediti še nekaj parkirišč za zaposlene,« odgovarjata direktorica in njena pomočnica ter dodajata, da z uvedbo plačila parkirnine, ki je v domeni Komunale Novo mesto, opažajo, da parkiranje pred domom ni več taka težava, »saj so skozi ves dan, predvsem pa po 12. uri, parkirni prostori skoraj polovično nezasedeni.«

Članek je bil objavljen v 16. številki Dolenjskega lista 21. aprila 2016 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

30.7.2016Oceni Zanimivo 

30 parkirnih mest za zapornico namenjenih 300 zaposlenim? A se hecajo ali res mislijo, da bo to izvedljivo? Sporno je, da plačujemo ZZZS in potem še nismo dostojno sprejeti in obravnavani. Že od samega iskanja parkirnega mesta naprej kaj šele potem vnedoglednega čakanja, slabe volje medicinskega osebja in tako naprej.

31.7.2016Oceni Ivan 

Zgraditi bi morali parkirno hišo, tako kot je bilo predvideno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava