Slovesnost ob 100-letnici ruske kapelice - s Putinom se bodo družili tudi Dolenjci

29.7.2016 | 09:15

K Ruski kapelici na ekskurzije odhajajo tudi šole. (foto: arhiv)

K Ruski kapelici na ekskurzije odhajajo tudi šole. (foto: arhiv)

V soboto, 30. julija 2016, ob 14. uri se bomo ob pomniku prvi svetovni vojni poklonili tragično preminulim pod snežnim plazom leta 1916, ko so gradili cesto čez Vršič. Avtobusni prevoz bo organiziran tudi iz Novega mesta. Avtobus bo ob 7. uri zjutraj krenil s postaje pri Qlandiji.

Zbrane na slovesnosti ob Ruski kapelici bosta pozdravila župan Kranjske Gore Janez Horvat in predsednik Društva Slovenija Rusija Saša Geržina, glavni pečat pa ji bosta dala častna govorca predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Ruske federacije Vladimir Putin. Spominsko panihido bo vodil metropolit Volokolamskij Ilarion, predsednik Oddelka za zunanje cerkvene zadeve Moskovskega patriarhata. Kulturni program bodo obogatili več kot 30-članski Policijski orkester, Slovenski oktet in Moskovski sinodalni zbor.

Spominski slovesnosti bo sledil družabni del pod šotorom v Kranjski Gori.

Danica Rangus
Društvo Slovenija Rusija

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (24)

29.7.2016Oceni milan 

veliko preveliko varnostno pretiravanje

29.7.2016+2     + (4)     – (2)     Oceni vika lozar 

Mislim, da smo lahko ponosni na ta obisk in upam, da bo objavljen povsod po svetu. Svetovna geopolitika je taka, da si eni lahko privoščijo biti predrzni (beri NATO), drugi so pa za vse krivi. Prav je, da bomo Putina slavnostno sprejeli in pogostili. Navsezadnje pa smo oboji narodi Slovani in medsebojna srečanja bi morala biti pogostejša. Ruska kapelica naj bo krona našega sodelovanja, Kranjskogorcem pa poklon, ker so vse skupaj obdržali na takem nivoju.

29.7.2016–4     + (0)     – (4)     Oceni korli 

to bo enih zijalov,za prazen kurac,tut vika lozar pride,če se bo odlimala od računalnika in bu nehala pametnjačt ,baba je fu..........

29.7.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni dolenc 

Takih bumbarjev sigurno ne bo zraven kot si ti !!! Nimajo nobenih možnosti.

30.7.2016—     + (1)     – (1)     Oceni osem 

korli tudi ti bi se lahko odlimal od računalnika, bi bili vsi veseli, da te ne bi rabili brat. Viko Lozar, če te moti, lahko preskočiš, ker se vedno podpiše, ti pa vsakič pod drugim imenom trosiš bedarije.

30.7.2016+2     + (4)     – (2)     Oceni Legat 

Še en primer kakšna merila imajo naši levaki in naši levi intelektualci , skrbijo za ruske kosti , ki imajo z našo zgodovino bore malo pomembnega , pozabljajo pa da je veliko mlajših kosti po vseh jamah po Sloveniji. A veste kaj je sram . Vika ni intelektualec je sam gopčna malo uporabnega od nje

30.7.2016+2     + (3)     – (1)     Oceni melania 

Tale histerija okrog Putinovega obiska pa presega ze vse razumne meje. Na TV pa niti ene besede o tem, kaksen diktator je Putin, da je okupiral Ukrajino, da ga nobena druga clanica NATA ne vabi na obisk itd. Nobenih vprašanj, koliko bo ta obisk in to silno varovanje našo državo stalo.

30.7.2016+2     + (4)     – (2)     Oceni Legat 

@ Legat - pa dej si izber originalni nick!! Se res moraš skrivat za mojim?? Še tole : tiste ruske kosti so ostanek ljudi, vojnih ujetnikov, ki so gradili cesto po kateri se danes verjetno tudi ti kdaj zapelješ! Ti ljudje so se proti Nemcem in Avstrijcem borili za svojo domovino. Tisti, katerih kosti na Teharjih in po drugih grobiščih, pa so svojo domovino Nemcem sramotno izdali! Tem naj se klanjajo njihovi nekdanji gospodarji ....

30.7.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni Legat 

melania - Putin je državnik svetovnega pomena, zato tudi tako močno varovanje. Kar je povsem normalno ob obiskih pomembnih svetovnih politikov. Spomni se, kako obsežno je bilo varovanje papeža, ko je obiskal Slovenijo, ali pa varovanje ameriškega predsednika!Mimogrede - Putina iz letališča v Cerkljah varujeta dva ameriška F-16 !! Še za info - Putin Ukrajine ni okupiral, le del Ukrajine, kjer veliko večino prebivalstva predstavljajo Rusi, si želi priključitve matični državi. Ampak seveda ti tega še v sanjah ne razumeš .... Povprašaj še koga drugega razen župnika in Janeza ....

30.7.2016—     + (3)     – (3)     Oceni kaviar komunisti 

Komiji bi lahko ruskega zločinca peljali tudi v Kočevski Rog, Teharje in druge kraje genocida nad Slovenci, da bi lahko primerjali ali so več ljudi pobili ruski ali slovenski komiji.

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava