DL: Slaba izkušnja v urgentnem centru

28.7.2016 | 12:20

Urgentni center Novo mesto (foto: arhiv; B. B.)

Urgentni center Novo mesto (foto: arhiv; B. B.)

DL: Slaba izkušnja v urgentnem centru

Bralka iz okolice Novega mesta je razočarana nad novim urgentnim centrom pri novomeški bolnišnici, pa ne nad zaposlenimi in njihovim obnašanjem, saj so bili ob njenem obisku prijazni, ampak očitno je nekaj narobe z organizacijo dela, pravi. V nedeljo zvečer sta s hčerko, ki je padla z rolerji, prišli na pregled. Da sta vse opravili, je trajalo kar od 20. ure do 23.30, torej tri ure in pol, čeprav gneče sploh ni bilo.

»Da se razumemo – ni problem čakati, če veš, da je v čakalnici polno ljudi, da je dela veliko, da pridejo neke nujne zadeve, npr. reševalno vozilo s sireno ipd., a ni bilo prav nič od tega. V treh urah je bilo na vrsti le kakih pet ljudi, preostali smo kar čakali, nezadovoljni, da vse poteka tako počasi, neusklajeno. Takega urgentnega centra ne potrebujemo, prej je bilo bolje,« meni klicateljica.

Članek je bil objavljen v 16. številki Dolenjskega lista 21. aprila 2016 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

28.7.2016–1     + (2)     – (3)     Oceni ojoj 

tako je , če si naročen ali nujno, vedno lahko pričakuješ, da bo malo za počakat, pa tudi, če je par ur, saj gre na koncu za tebe, ni potrebno skoz in skoz nergat, važno je konec dober, v SVOJEM IMENU VAM MORAM REČI VELIKO HVALA, vsem zaposlenim v zdravstvenim ustanovam

28.7.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni ana 

Tudi jaz delim enako mnenje, kot je zapisano v prispevku. Pred časom sem bila tam kot spremljevalka bolne ostarele osebe, vsi so bili profesionalno prijazni, korektni. Več kot šest (!) ur so se odločali, ali bi jo sprejeli ali ne. Reševalec, s katerim smo se pripeljali, je bil nervozen, potem je odpeljal domov. Po skoraj sedmih urah so se odločili za sprejem, ki se je kasneje izkazal za nujen. Absolutno predolgo je trajalo za starega, težko pokretnega, bolnika.

28.7.2016Oceni -NEJC- 

res da "pijaznost in strokovnost" ne odtehtata tisto malo človeškega razuma ki ga imajo ti na NMP ....ko si v bolečinah je vsaka minuta ura , ura pa celo večnost in zdrav tega ne razume.Tudi sam imam slabo izkušnjo, ko smo čakali na obravnavo 3 pacjenti dve uri in pol, končani pa smo bili vsi v 3/4 ure...od tega 1sprejem... za 2 ne vem.. in to naj bi bila NUJNA POMOČ.

28.7.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni ojej 

Po pisanju zadnjih komentatorjev sodeč, bi to bil torej sabotažni in ne urgentni oddelek.

29.7.2016Oceni fifi 

to je skoraj normalno da čakaš 3-5ur,čeprav ni gužve....to je slovensko zrdavstvo,jaz tud čakam iz UKC lj.,operacijo želodca,pa so iz 6mesecev me dali na 1leto,zdej si rihtam,kupujem grob,mislim da ne bom dočakala te revne enostavne operacije,da bom prej umrla,toliko o slovenskem zdravstvu-popolnoma zanič,zaostalo,nesposobno do konca

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava