DL: Dragoceno - S sovo tudi med računalnike

27.7.2016 | 09:55

Predsednica Modre sove Lilijana Žiroš (v sredini na fotografiji z  nedavnega zbora članov) izpostavlja med nameni društva širjenje obzorja  starejših in medgeneracijsko sodelovanje. Take cilje pozdravlja tudi  vodja Doma upokojencev Brežice, ki je v imenu te ustanove nagovorila  udeležence zbora. (Foto: M. L.)

Predsednica Modre sove Lilijana Žiroš (v sredini na fotografiji z nedavnega zbora članov) izpostavlja med nameni društva širjenje obzorja starejših in medgeneracijsko sodelovanje. Take cilje pozdravlja tudi vodja Doma upokojencev Brežice, ki je v imenu te ustanove nagovorila udeležence zbora. (Foto: M. L.)

Želite biti ustvarjalni in se družiti, se izobraževati in ostati umsko in telesno dejavni? Tako nagovarja društvo Modra sova Univerza za tretje življenjsko obdobje Brežice starejšo generacijo, ki ji namenja svoje dejavnosti. Občani so Modri sovi očitno prisluhnili. Društvo namreč šteje skoraj 40 članov, in to je precej, saj deluje komaj približno pol leta.

Kaj je boljše za možgansko telovadbo, kot je učenje jezikov, so očitno že ob ustanovitvi ugotavljali v društvu. To je po besedah njegove predsednice Lilijane Žiroš v svoje krožke, delavnice in predavanja uvrstilo tudi tečaja angleškega in nemškega jezika s po 12 udeleženci. Delovna vnema je precejšnja, saj nekateri udeleženci obiskujejo več različnih krožkov in tečajev.

Da brežiška Modra sova na široko prhuta s krili, potrjuje pojasnilo predsednice, da je društvo predvidelo za april delavnico o uporabi pametnega telefona in tablice. Spet bo organiziralo tečaj računalniškega opismenjevanja. »Pri tem bomo sodelovali s knjižnico Brežice,« napoveduje predsednica Žiroševa.

Knjižnica že od leta 2009 redno izvaja brezplačne računalniške tečaje za starejše in iskalce zaposlitve. V začetku je bila v tem partner drugim organizacijam, v zadnjem obdobju tečaje organizira samostojno. Vodi jih Lilijana Žiroš, ki pravi, da tečaje pripravljajo tudi po posameznih krajih, da so dostopnejši. »Tečaji so namenjeni odraslim starejšim. Prijavi se tudi kdo izmed mlajših in ga tudi sprejmemo," je ob lanskem nizu računalniških tečajev povedala Žiroševa.

V krožke društva se vključujejo tudi stanovalci brežiškega doma upokojencev, v katerem ima Modra sova sicer tudi svoje uradno stalno gnezdo.

O dejavnosti društva Modra sova so nedavno govorili tudi na zboru članov, kjer je brežiška podžupanja Katja Čanžar omenila dosedanjo in napovedala prihodnjo podporo občine temu socialno pomembnemu društvu.

Članek je bil objavljen v 15. številki Dolenjskega lista 14. aprila 2016

M. Luzar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava