VIDEO: Melania Trump kopirala Michelle Obama?

19.7.2016 | 12:15

Kdo ima lepšo frizuro? Melania ali Donald? (foto: Profimedia)

Kdo ima lepšo frizuro? Melania ali Donald? (foto: Profimedia)

Melania je sodelovala pri pripravi govora. (foto: Profimedia)

Melania je sodelovala pri pripravi govora. (foto: Profimedia)

VIDEO: Melania Trump kopirala Michelle Obama?

Ob zvokih glasbe "We are the champions" je Donald Trump stopil na oder republikanske nacionalne konvencije v Clevelandu izza svetlobe in dima kot boksarski prvak in nato z nekaj besedami naznanil svojo soprogo Melanio.

Vse pa kaže, da Melania vendarle nima pretirano spretnih piscev govorov ali pa rada sama kaj prepiše. Ameriški mediji so jo hitro ujeli. Analiza je pokazala, da je del njenega govora dobesedno enak govoru, ki ga je imela Michelle Obama na demokratski konvenciji v Denverju leta 2008.

Melanie leta 2016

"Starši so mi vcepili vrednote. Da moraš trdo delati, da boš v življenju dosegel, kar želiš. Da moraš držati besedo in da moraš narediti, kar si obljubil. Da moraš biti spoštljiv do ljudi. Naučili so me, kako živeti v skladu z vrednotami in moralo. To prenašam naprej na sina," je dejala Melania in dodala: "Te vrednote moramo prenašati na naslednje generacije. Ker hočemo, da bodo otroci tega naroda vedeli, da sta edini omejitvi zanje moč njihovih sanj in volja, da sanje uresničijo."

Michelle leta 2008

Michelle Obama pa je leta 2008 dejala: "Z Barackom sva bila vzgojena v skladu z istimi vrednotami. Da moraš trdo delati za tisto, kar želiš doseči v življenju, da moraš držati besedo, da moraš narediti, kar si rekel, da boš naredil, da moraš z ljudmi ravnati spoštljivo in z dostojanstvom, čeprav jih ne poznaš in čeprav se z njimi ne strinjaš."

Nadaljevala je: "Z Barakom sva se dogovorila, da bova živela v skladu s temi načeli in jih prenašala na naslednjo generacijo. Ker želiva, da najini otroci - in vsi otroci tega naroda - vedo, da sta edini omejitvi za njihove dosežke njihove sanje in njihova volja, da delajo zanje."

V Trumpovi kampanji so takoj po pojavu obtožb o plagiatorstvu podprli Trumpovo. Kot so zapisali na spletni strani, je ekipa piscev govora pri sestavljanju upoštevala razmišljanje Melanie Trump.

"Zelo uspešen govor odseva njene izkušnje priseljenke in ljubezen do Amerike," so zapisali v Trumpovi kampanji.

Čudovita majhna, nekoč komunistična država

Melania je sicer začela z zagotovitvijo, da mož ljubi svojo državo tako kot ona. Ni mislila na rojstno državo Slovenijo, ki jo je sicer omenila in opisala kot čudovito majhno, nekoč komunistično državo, ampak ZDA. Navedla je datum pridobitve ameriškega državljanstva in dejala, da je bil to zanjo največji privilegij na svetu.

"Zelo sem ponosna na vašo izbiro mojega moža za predsednika. Zagotavljam vam, da je zelo ganjen. Z njim sem 18 let in odkar sva skupaj se zavedam njegove ljubezni do države," je zagotovila Melania, ki je opisala svojo "čudovito" družino in starše, ki so jo naučili morale in vrednot, kar prenaša na sina Barrona.

V govoru je izrekla posebno priznanje dolgoletnemu senatorju Bobu Dolu, ki je nekoč delal kot lobist za Slovenijo, večinoma pa je prepričevala konvencijo in Ameriko, da ima Donald rad Ameriko in da se bo boril zanjo ter za vsakega posameznika v Ameriki ne glede na raso ali etnični izvor. Njegov nastop v času izbire strankarskega kandidata naj bi dokazal, da je prijazen, pošten in ljubeč, zvest družini, prijateljem in državi.

"V Trumpovi družini je veliko ljubezni," je dejala. Zagotovila je, da ima energijo in nadarjenost ter dobroto srca, kar bo vse uporabil za velike namene. Govor je sklenila s tradicionalnim pozivom bogu, naj blagoslovi Ameriko.

Spretnejša od Ala Gora

Spet je zazvenela glasba skupine Queens in Donald je prišel na oder, da objame ženo, pri čimer sta si dala nekaj poljubčkov. Njun objem je bil prisrčen in daleč od tistega, ki ga je leta 2000 uprizoril Al Gore, ko je dal minuto dolg poljub ženi, zaradi česar se iz njega še danes norčujejo. Trumpu se po poroki s tremi lepoticami ni treba dokazovati na tem področju.

Dokazovati se mora na političnih področjih, za kar so skušali poskrbeti drugi govorci. Pred Melanio Trump je nastopil nekdanji župan New Yorka Rudy Giuliani, ki je množico spravljal na noge z zelo resnimi obtožbami na račun predsednika Baracka Obame in predsedniške kandidatke demokratov Hillary Clinton. Začel je z glasno, občasno preglasno, podporo policistom, kričal je, da je le ena Amerika, ne črna in modra, kar je letelo na pobijanje med temnopoltimi in policisti.

Zatrdil je, da je zaslužen za ureditev razmer v New Yorku in ostro napadel medije in Clintonovo, da tako grdo napadajo Trumpa, ki je dober človek, dober oče, dober dedek, ki je vedno pomagal policistom. Ostro je napadel Obamo, ker je preveč politično korekten, da bi islamskim teroristom rekel islamski teroristi. Največja groza pa je, da Obama Iranu daje denar za napade na ZDA, Clintonova pa želi v državo pripeljati islamske teroriste, skrite med sirskimi begunci.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (11)

19.7.2016+6     + (6)     – (0)     Oceni Janez Kranjski 

Bravo dekle s slovenskega podeželja ! Pred avditorijem, ki ti ga marsikdo v svetu, da o slovencelnih ne govorimo, zavida do obisti, si nastopila briljantno. Kritiki bi se v takem primeru sesuli, zato skupaj z mediji dajejo vse od sebe, da ti sramotno oponirajo, tudi s takim zmontiranim videom. Vse čestitke in poklon !

19.7.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni Slovenec 

Bravo Melania mi smo s tabo. Vsi tisti ki ste ji nevoščljivi pa niste ji niti do gležnjev. Punca je uspela in prav je tako. Eni so rojeni za manekene eni pa za pobiranje krompirja, okapanje pese, hranjenje prašiča. No vsako delo je častno.

20.7.2016+4     + (4)     – (0)     Oceni bralka 

Zakaj pa ne bi Slovenka kdaj stala na tako visokem položaju. Vesela sem, da ji je do tukaj uspelo in da bi bila še naprej uglajena in lepa gospa, zrasla na naših tleh. Če se že gremo globalizacije, je prav, da kdo izmed izseljencev uspe. Čestitke!

20.7.2016–5     + (0)     – (5)     Oceni decima 

ona ni nobena slovenka. in bog se nas vseh usmili, če bo njen dedec res izvoljen za potusa

20.7.2016+1     + (2)     – (1)     Oceni ojoj 

ne vem zakaj toliko nevoščljivosti, navijam za njo, če ji ne morete pomagat, dajte ji vsaj mir, nič vas ne prosi. BRAVO SAMO TAKO NAPREJ

20.7.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni Miro 

Bravo Melanija. Pa ne moraš verjeti kako bolestni so naši rdeči mediji. Namesto da bi SLO izkoristila prednost, ki se nam ponuja rdeči spet delajo proti državi.

20.7.2016Oceni Miro 

In čisti plagiat? Melanija je pohvalila svojega moža podobno kot Michelle! Rekla je da je potrebno držati besedo, tako kot Michelle, ja to pa je že v nasprotju z obnašanjem naših komijev.

20.7.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni Miro 

V eni točki pa se ni možno strinjati z Melanijo in sicer v navedbi "čudovito majhno nekoč komunistično državo". Na žalost komunistična mafija v SLO še vedno obvladuje vse sfere življenja.

20.7.2016Oceni nepovprečju ! 

decima, bitje ubogo prestrašeno in jezno, kakorkoli, ona JE SLOVENKA, ki ji v trenutnem položaju ni niti malo lahko, ga pa že zdaj zelo dobro obvladuje. Seveda pa ni bila in ni povprečna in to te moti. Pa ne samo tebe. Če bi bila, ne bi bila to kar je in Donald ji niti pod razno ne bi dal telefonske številke in še manj, čakal na njem klic. Kaj ti ni jasno ? Vas foušija lomi, bitja zmedena. Problem pa je, da se osebe na takem položaju, lovi na vsako besedo. "Čudovita, majhna država (izpustimo - komunistična), a ni to čudovita predstavitev pred svetovnim avditorijem ?! A iz nje pa ji prihajajo sama "polena pod noge" in ona naj bi bila navdušena nad tem, kajne ?

20.7.2016Oceni bralec 

Lepa in bogata je to nevoščljivci ne morejo dojet. Naj ji uspe da bo prva dama sveta.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava