Skupne poletne aktivnosti vnučkov, dedkov in babic

19.7.2016 | 10:00

Skupne poletne aktivnosti vnučkov, dedkov in babic
Skupne poletne aktivnosti vnučkov, dedkov in babic

V Hiši sožitja Novo mesto - lokalnem medgeneracijskem centru že od njene ustanovitve dalje sledimo cilju organizaciji dnevnih aktivnosti vseh starejših z vključevanjem mlajših generacij. Tako smo v letošnjem letu pripravili pester program Poletnih aktivnosti, ki potekajo med 1. julijem in 12. avgustom. Program je s svojim sofinanciranjem podprla Mestna občina Novo mesto. Programa se lahko udeležijo otroci skupaj s svojimi babicami in dedki. Skupaj zato, ker ne želimo biti samo varuška v dopoldanskem času, ampak želimo poskrbeti, da se babice in dedki skupaj s svojimi vnučki zabavajo, spoznavajo nove stvari, si pri aktivnostih pomagajo, drug drugega spoznavajo v novi luči in kar je najbolj pomembno - z medsebojnim sodelovanjem omogočajo prenos znanj in spoznanj med generacijami.

Program aktivnosti je pripravljen tako, da posamezno aktivnost vedno vodi oz. je mentor starejša oseba, običajno aktivni član Društva upokojencev, ki je mojster na svojem področju. Tako so se do sedaj našemu povabilu za sodelovanje prijazno odzvali: gospa Jožefa Kastelic, mojstrica domače obrti, ki je za udeležence pripravila delavnici izdelovanja šopkov iz sivke in izdelovanje rožic iz krep papirja. Drobni in nevešči prstki otrok so včasih težko sledili postopkom, ampak s pomočjo babic so vsi otroci naredili čudovit izdelek.

Z mentorico Marijo Golob smo izdelovali voščilnice na različne načine, vsem udeležencem pa je bila najbolj všeč tehnika s šivanjem.

S slikarjem Zdravkom Červom so otroci slikali poletne motive v akvarelni tehniki. Babice so do čopiča in barv gojile nezaupanje in so raje bile samo opazovalke. Po delavnici smo pripravili razstavo nastalih slik v prostorih društva.

Lutkarska delavnica s pravo lutkarico Tatjano Grabrijan je poleg novega znanja za babice, da lahko vsak tulček od rolice papirja postane čudovita igrača, prinesla vsem obilo zabave in smeha, ko je vsak udeleženec na koncu nastopil v improviziranem gledališču ter predstavil svojo lutko.

Aktivnost, ki bo vsem udeleženim verjetno ostala najbolj v spominu, je potekala v snemalnem studiu RSL Production Novo mesto pod vodstvom tonskega mojstra Mihe Arnuša. Na začetku smo si ogledali studio, se čudili vsem inštrumentom in napravam z nešteto gumbki, potem pa so otroci zapeli in za spomin dobili CD s posnetkom svojega nastopa. Veselje in ponos otrok in babic sta bila neizmerna.

Če bi tudi vi želeli preživeti s svojim vnukom ali vnučki aktivno dopoldne, si oglejte pester program načrtovanih aktivnosti na internetni strani društva www.upokojenci-nm.si ali na tiskanih plakatih. Za vse podrobne informacije in prijave pa pokličite na tajništvo društva 07/30-212-40. Vabljeni!

Prijeten dan,

AURORA Jana

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava