Bo Melania pomagala Janši do srečanja s Trumpom?

16.7.2016 | 15:30

Po dveh letih besedičenja prihaja čas končnih bilanc, je zapisal Janez Janša. (foto: STA)

Po dveh letih besedičenja prihaja čas končnih bilanc, je zapisal Janez Janša. (foto: STA)

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Foto: Arhiv Svet24

Foto: Arhiv Svet24

V Clevelandu bo naslednji teden potekala konvencija ameriške republikanske stranke, na kateri bodo tudi uradno za svojega predsedniškega kandidata razglasili Donalda Trumpa. Konvencije se bo udeležil tudi predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša.

Če se je pred dobrim letom dni zdela kandidatura Donalda Trumpa za predsednika ZDA kot neslana šala, danes nikomur ni več do smeha. Od 18. julija je le še korak oddaljen od položaja najbolj vplivne osebe na svetu. Na konvenciji republikanske stranke v Clevelandu ga bodo na velikem slavju razglasili za uradnega predsedniškega kandidata stranke. V mestu, ki je znano po tem, da v njem prebiva velik del slovenskih izseljencev, bomo imeli tudi slovensko politično predstavništvo, saj se bo konvencije udeležil tudi predsednik SDS Janez Janša.

Ta se bo v Clevelandu udeležil sestanka izvršnega odbora Mednarodne demokratske zveze (IDU), političnega združenja, katerega članice so konzervativne stranke iz celega sveta. Poleg slovenske SDS in ameriških republikancev so članice tudi vladajoča nemška krščansko demokratska stranka (CDU), ki jo vodi Angela Merkel, angleški konzervativci, ki vladajo v Britaniji, hrvaški HDZ in stranka Viktorja Orbana. Ali se bosta Trump in Janša tudi srečala, ostaja neznanka. Po poročanju spletnega portala Politico pa zaradi Trumpa udeležbo na konvenciji odpovedujejo nekateri najbolj vidni člani stranke in celo donatorji.

Na svojevrsten način bomo Trumpovo nominacijo obeležili tudi v Sloveniji, saj bo Klemen Slakonja prav 18. julija premierno prikazal videospot, v katerem bo oponašal morebitnega bodočega prvega moža ZDA.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

16.7.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni Federbajs 

Blo bi boljš, če bi Johan Jonša obiskal Lukašenka v Belorusiji. Kot pohodnik AVNOJ mu to bolj paše!!!

16.7.2016Oceni Marko 

To bi bolj pasalo Kučanu in tebi.

17.7.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni dež 

Ostane naj tam za zmeraj,če ga sploh marajo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava