Melania polbrata utišala z denarjem?

15.7.2016 | 14:00

Foto: Arhiv Svet24

Foto: Arhiv Svet24

Denis Cigelnjak, polbrat Melanie Trump, z družino živi v Hrastniku. Foto: Wikipedia

Denis Cigelnjak, polbrat Melanie Trump, z družino živi v Hrastniku. Foto: Wikipedia

Ameriški predsedniški kandidat in nepremičninski mogotec Donald Trump in njegova žena Melania Trump. Foto: Reuters

Ameriški predsedniški kandidat in nepremičninski mogotec Donald Trump in njegova žena Melania Trump. Foto: Reuters

Potem ko je dotlej praktično povsem neznani Denis Cigelnjak, polbrat Melanie Trump, pred kratkim dodobra razburkal domačo in predvsem ameriško javnost, prah pa dvignil tudi drugod po svetu, je na lepem presenetljivo poniknil.

Denis Cigelnjak iz Hrastnika, polbrat morebitne ameriške prve dame slovenskih korenin, Melanie Trump, je namreč z razkritjem skrivnosti v zvezi z njunim očetom Viktorjem Knavsom povzročil tudi pravi pravcati razkol med simpatizerji in nasprotniki Donalda Trumpa v tekmi za ameriškega predsednika.

Kot je znano, je Denis Cigelnjak nezakonski sin Viktorja Knavsa. Čeprav je bilo na podlagi uradnih, sodnih ugotovitev dokazano, da gre za očeta in sina, in je zanj nato tudi plačeval preživnino do polnoletnosti, nista nikoli imela stikov, tudi srečala se nista nikoli v življenju. Vse to je Melanijin polbrat razkril ameriški novinarki Julii Ioffe, ki je obelodanila nekatere skrivnosti v primoženem bogataševem sorodstvu. Zaradi teh je negativne posledice utrpel tudi Trump, saj predsedniška tekma še ni končana in se stvari lahko razvijejo precej drugače od želenega ali pričakovanega. Sploh ker se ne ve, kaj se še lahko zgodi.

Grožnje in ustrahovanja

Izredno agresiven in grob je bil odziv Trumpovih privržencev na novinarko. Poleg žaljivk, zmerjanja in nadlegovanja je bila deležna groženj in ustrahovanj, zaradi česar je zaprosila za varovanje. Najbolj neprimerno po mnenju mnogih je to, da Trump ni obsodil takšnega ravnanja, ampak se v zvezi s tem sploh ni odzval. Pri tem nikakor ne gre pozabiti, da novinarka ni o nikomer pisala žaljivo, ampak je le razkrila zgodbo.

Ostra v svojem odzivu pa je bila tudi Melania. Kot je napisala na facebooku, je članek še en primer nepoštenosti medijev in njihovega poročanja. »Novinarka je izkoristila priložnost, da si ustvari ime, in je imela očitno tudi načrtni program, kako udariti po moji družini. V članku so številne netočnosti, vključno z nekaterimi izjavami o moji družini in trditvami o osebnih zadevah. Moja starša sta običajna državljana, ne javni osebnosti, zato ne smeta biti predmet nepoštene obravnave gospe Ioffe,« je zapisala.

Pri tem pa je zanimivo in nenavadno, da niti z eno besedo ni pojasnila, za kakšne številne netočnosti naj bi šlo. Prav tako ni nobenega komentarja o tem, da in zakaj isti članek kljub zatrjevanim netočnostim, napadom … z objavo na facebooku deli tudi njena starejša sestra Ines. Za navedbe, da je bilo treba očetovstvo Viktorja Knavsa za Denisa dokazovati s testi, je slednja zapisala, da je bilo to potrebno zato, ker je Marija (Cigelnjakova mati) naokrog počela neumnosti. Povprečen človek si to ob prebiranju razlaga kot namigovanje, da ni bil le Viktor možni Cigelnjakov oče.

Polbrat poniknil

Denis Cigelnjak, ki je kot bomba sprožil niz posledičnih dogodkov in reakcij, je tako kot se je pojavil, nenadno in na vsem lepem tudi povsem izginil. Utihnil, natančneje, kajti od pojave v informativni oddaji ene od slovenskih televizij se je pogreznil v zemljo. Nedosegljiv je za medije, komentiral in odzval se ni niti na navedbe in trditve iz Amerike, celo na omenjeni komentar polsestre Ines o njegovi mami ne. Kar je sila nenavadno, predvsem glede na celotno izpovedano zgodbo in nasprotne trditve.

Zasavčani vedo povedati tudi, da naj bi Cigelnjak tudi za svojo zgodbo o razkritju družinskih vezi ameriški novinarki prejel lepe denarce.

Zato nedvomno ne presenečajo govorice, ki jih je zdaj slišati v Cigelnjakovem domačem Zasavju ... Kolikšna škoda in če je povzročena svaku v predsedniški kandidaturi, z razkritjem njegove in očetove zgodbe, je še težko reči, najbrž pa jim ravno pripomoglo pri volivcih ni. V Zasavju se šušlja, ali so za nenadni in popolni molk Cigelnjaka poskrbeli iz Amerike, saj je bil škandal precejšen. Slišati je ugibanja o denarcih za molk, o pritiskih nezadovoljnega sorodstva prek luže in podobno. Zasavčani vedo povedati tudi, da naj bi Cigelnjak tudi za svojo zgodbo o razkritju družinskih vezi ameriški novinarki prejel lepe denarce.

Ali to drži ali ne, je seveda nemogoče potrditi, saj ni dosegljiv za nikogar. Ne odziva se, ne daje izjav, ne odgovarja na vprašanja. Za njegovo plat zgodbe in odgovor na govorice smo ga želeli povprašati, a se kljub povabilu ni oglasil. Zanimivo pa se ne odziva niti Melania Trump, niti revija, ki je objavila Cigelnjakovo zgodbo.

Molk je več kot pomenljiv

Kakršnakoli že je resnica, eno je gotovo. V tekmi za najmočnejši politični stol na svetu si ne glede na bogastvo, ambicije, sposobnosti in ne nazadnje tudi možnosti same kot takšne pač nihče ne želi slabe reklame in škode. Niti Donald Trump, pa naj si o njem misli, kar si kdo pač misli. Je torej v govoricah, da so za omejitev doslej nastale in preprečitev nadaljnje škode poskrbeli možje na ameriških dolarskih zelencih, pritiski in podobno, vendarle kaj res? In da je omembe vredno finančno injekcijo Cigelnjak dobil tudi za razkritje družinske skrivnosti? Nekaj vsekakor drži ... Molk vseh vpletenih je več kot pomenljiv.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (14)

15.7.2016+1     + (2)     – (1)     Oceni kmetica 

Pustite to žensko pri miru. Lepa je in pametna. Vsi tisti, ki jo kritizirate ji niste niti do gležnja.

15.7.2016Oceni opazovalec 

Točno tako, niti do gležnja ji niso. Namesto bi bili ponosni na to kar je kot slovenka dosegla, oz. ji je bilo dano doseči, ji grenijo življenje. Prekleta slovenceljska fovšija !

15.7.2016+1     + (2)     – (1)     Oceni smart 

Melanijo sem srečal iz oči v oči pred skoraj 10 leti v Las Vegasu. Neverjetno in po naključju. Ob meni je bil tudi zelo znan slovenski maneken. Pa smo jo vsa presenečena lepo pozdravila, po slovensko seveda. In kaj je rekla... "Who are you?", in odcepetala stran. Od takrat je ne cenim več, pa naj bo še tako bogata.

15.7.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni opazovalec 

Zanimivo, če je seveda resnično, v kar je dvomiti. Le za kaj bi ti, maneken in Melanija, opletala po Las Vegasu :-) Vendar, zakaj je svojega sina Barona menda, naučila slovensko ? Vsekakor pa ji ni niti najmanj lahko. Razumen človek ji položaja, ki ga ima, ne bo zavidal.

16.7.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni butec&butec 

Ko bom star bo mojo lasuljo tudi veter nosil, verjetno pa ne bom bogat.

16.7.2016—     + (1)     – (1)     Oceni smart 

Nič si ne izmišljujem. S prijateljem sva slučajno nanjo naletela, pa je bila vsa prezvišena. Jasno je pokazala, da se sramuje slovenskih korenin.

16.7.2016—     + (1)     – (1)     Oceni gasilec 

Če se res sramuje da je Slovenka potem je nič vredna. Jaz sem pa mislil da bo kaj Slovenija imela od tega če zmaga Trump.

17.7.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni opazovalec 

Ma daj no smart, v LA "slučajno naletela na Melanijo. Si me nasmejal. Dober štos. LA ni Šentjernej. Verjetno si sanjal :-)

18.7.2016—     + (1)     – (1)     Oceni smart 

Očitno sem preveč naiven, ko sem mislil, da mi boste verjeli na besedo. Najbrž je v naši družbi toliko laži in sprenevedanja, da nihče nikomur več nič ne verjame. Dobro vem kaj sem videl, in ni mi bilo všeč. Lahko bi vam dokazoval s slikami iz Amerike v tistem času, ampak tako ali tako mi spet ne bi verjeli, ker Melanije pa nisem slikal. Sicer ste mi pa vi "Tomaži" dali vedeti, da imate o meni slabo mnenje, kot da sem nek vaški tepček, pa sem bil že povsod po svetu - poslovno!, razen v Avstraliji ne. Ne vem no, nekateri smo precej razgledani, mnogi pa ste zaplankanci.

18.7.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni opazovalec 

OK smart, zakaj naiven in zakaj slabo mnenje o tebi, saj dokaj jasno naznačuješ, kdo bi lahko bil in to osebo jaz osebno, zelo spoštujem, glede na dosežke!! Pa nam zaplankancem razloži, kako si v ogromnem vrvežu LA nabasal na Melanijo in kaj je ona sploh tam počela. Se pa sprašujemo mi zaplankanci, kako tale naša, morda, bodoča prva dama ZDA, uči svojega sina slovensko, če je na tvoj pozdrav odreagirala kot opisuješ, razen, če je alergična nate, kot nekaj foušljivih slovencelnov, ki ne trpe uspešnih ljudi, ki so v živlenju dosegli resnično neverjetne rezultate. Je pa seveda možno, da se je dekle z vasi po prihodu v vrvež LA in ZDA, nekoliko zmedlo. Jaz zaplankanec, ji ne bi zameril. Tudi ti ji oprosti "smart" in pokaži, da si resnično velik kot človek in ne rabiš potrditve dekleta s sosednje vasi pa četudi v LA. Kljub vsemu, le tiho in skromno dekle z vasi je nekoč bila. Zaželimo ji srečo, ker ne ona, ne mi ne vemo kaj jo čaka.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava