Mladi Jure Smole postal profesionalni svetovni prvak v K-1

1.7.2016 | 10:00

Mladi Jure Smole postal profesionalni svetovni prvak v K-1
Mladi Jure Smole postal profesionalni svetovni prvak v K-1

Jure Smole je v Pisi (Italija) odvzel naslov svetovnega prvaka v K-1 (kategorija do 77 kg), organizacije WTKA (World Traditional Kickboxing Association), domačemu borcu Giovanniju Rediju.

Mirnčan, sicer član novomeškega Scorpion Gym-a, je slab teden po 20. rojstnem dnevu s svojim bratom (njegovim trenerjem) potoval v italijansko Piso.

V petek, 24.6.2016, je v svoji 5. profesionalni borbi nastopil proti domačemu junaku, večkratnemu evropskemu in svetovnemu prvaku, Giovanniju Rediju, ki ima za sabo že preko 70 profesionalnih dvobojev.

Jure je kot popolna neznanka italijanskemu občinstvu dan prej prišel na prizorišče tehtanja, kjer so se pričele prve psihološke igre. Pri gostiteljih ni bilo dvoma in vse je bilo urejeno, da pas prvaka ostane doma. Vendar je že na samem tehtanju Jure pokazal svoj karakter. S svojo hladnostjo je upravičil svoj vzdevek "Iceman" in nasprotniku takoj pokazal, da ta ne bo tako zlahka prišel do zmage, kot je sprva mogoče kazalo na papirju. S samim brezkompromisnim odnosom, ki ga je pokazal, pa se je tehtnica počasi že pričela nagibati v njegovo smer.

Borba se je odvijala pred številnimi domačimi navijači na prečudovitem trgu Vittorio Emanuele, nedaleč stran od glavne železniške postaje. Sam program, katerega namen je bil še povečati zanimanje gledalcev, se je pričel že ob osmi uri. Edina borba na programu in s tem tudi vrhunec večera se je pričela okoli 23. ure zvečer.

Mladi Slovenec je od prvega gonga narekoval tempo borbe. Ni se pustil zmesti in je kljub glasnemu navijanju domačih navijačev vseskozi taktično uničeval nasprotnikov način borbe. Znova je prišel v ospredje njegov stil "tajskega boksarja", kar je na koncu priznal tudi nasprotnik. S hitrimi rokami in močnimi brcami je nasprotnika povsem onemogočil, v borbi na blizu pa je izkoriščal svojo višino in natančna kolena.

Po petih rundah dominacije, v katerih ni prejel resnejšega udarca, so sodniki soglasno odločili, da je novi svetovni prvak organizacije WTKA Jure Smole.

Njegovo srčno predstavo so na koncu z bučnim aplavzom pohvalili tudi vsi domači navijači.

Grega: "Jure je izredno vsestranski borec. Odkar hodiva na treninge boksa v BK Knockout Ljubljana, je postal nevaren s svojimi rokami. Ima odlične brce in kolena, zaradi vestnega in trdega dela na treningih pa je vedno odlično kondicijsko pripravljen. Ravno zaradi tega se je lahko z le štirimi profesionalnimi borbami postavil po robu borcu s preko sedemdesetimi in ga taktično celo deklasiral. S svojim nastopom v celoti je pokazal tudi izjemno psihično trdnost, saj je zelo težko ostati zbran in ves čas slediti zadani taktiki, ko sam stojiš pred nasprotnikom, ki ima takšno število razgretih navijačev.

Vem, da jih ni bilo veliko, ki so verjeli v njegovo zmago v tem dvoboju, pa vendar, če bi bili priča napornim treningom in pripravam na borbo, bi kaj hitro spremenili mnenje.

S tem izjemnim in težko ponovljivim rezultatom je dokazal vsem, da se nisem motil, ko sem še pred leti govoril, da je Jure material za bodočega svetovnega prvaka.

Vsekakor, iskrene čestitke, prvak in veliko sreče v nadaljnji športni karieri.»

Scorpion Gym

Galerija

_p (2)
_p (3)
_p (4)
_p (5)
_p (6)
_p (7)
_p

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava